Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

MoneyGram wordt aangeklaagd vanwege valse XRP-beloftes

MoneyGram International wordt aangeklaagd vanwege valse beloftes die gemaakt zijn over de samenwerking tussen MoneyGram en Ripple Labs. Ripple’s XRP-token was helaas onderdeel van deze vals gemaakte beloftes.


Investeerders mogelijk misleid

De rechtszaak zou zijn aangespannen namens de investeerders van MoneyGram die tussen 17 juni 2019 en 22 februari 2021 MoneyGram-aandelen aangeschaft hebben. In de rechtszaak wordt beweert dat MoneyGram zijn investeerders misleid heeft over zijn samenwerking met Ripple Labs en over de juridische status van de XRP-token.

Momenteel loopt er ook nog een rechtszaak tegen Ripple’s XRP-token, die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt gezien als niet-geregistreerd effect. Dit houdt in dat, als de toezichthouder daadwerkelijk de effectenwetten tegen Ripple’s XRP-token zou handhaven, MoneyGram dan “de lucratieve stroom van marktontwikkelingsvergoedingen” zou verliezen. Dit wordt door de advocaten omschreven als “cruciaal onderdeel” voor de financiële resultaten van het bedrijf.

Dit zou ook aanzienlijke gevolgen voor MoneyGram kunnen hebben, want naar verluidt ving het bedrijf in 2020 circa $38 miljoen aan netto marktontwikkelaarsvergoedingen van Ripple, zo’n 15% van de totale inkomsten van het bedrijf in 2020.


De samenwerking

In juni 2019 zijn beide bedrijven een samenwerking aangegaan, waarmee circa $50 miljoen geboeid was. In hetzelfde jaar begon MoneyGram ook met het grensoverschrijdende betalingsplatform van Ripple, xRapid. Hiernaast maakte MoneyGram sindsdien gebruik van Ripple’s XRP-token voor vrijwel alle grensoverschrijdende betalingen.

Nu Ripple door de Amerikaanse SEC beschuldigd wordt van het ophalen van circa $1.3 miljard met niet-geregistreerde effecten, heeft het bedrijf inmiddels 17% van de uitstaande aandelen van MoneyGram overgenomen. Het bedrijf bezit hiermee een aanzienlijk deel in MoneyGram. Het is op dit moment nog niet bekend wat er met deze aandelen gaat gebeuren.

Verwacht wordt dat ondanks de eerste verklaringen in de rechtszaak tegen Ripple, dat er weinig tot geen negatieve impacten zullen zijn op de relaties tussen de 2 bedrijven. Toch heeft MoneyGram afgelopen maand de opschorting van de samenwerking met Ripple Labs tijdelijk opgeschort. Alhoewel door beide bedrijven aangegeven is dat de intentie er is om binnenkort de samenwerking weer te hervatten, is het wel een opmerkelijke zet van het bedrijf.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten