Blockchain

Monstercat verkoopt voor €150.000 aan muzikale NFT’s in slechts 2 minuten

Monstercat, het grote Canadese EDM-platenlabel, heeft een erg succesvolle NFT-verkoop achter de rug zitten voor zijn artiesten en de muziekindustrie. In de eerste 2 minuten van de release van de NFT-release wist het bedrijf al circa €150.000 binnen te halen.


$250.000 opgehaald in totaliteit

De NFT’s bevatten in dit geval verschillende geanimeerde videoclips met muziek op de achtergrond en is naar verluidt gemaakt in een samenwerking met de Australische artiest Giant Swan. De gehele collectie had 500 pakketten genaamd Constellation die in slechts 1 seconde uitverkocht waren. Deze pakketten gingen voor $0,50 over de toonbank, wat een belangrijke reden kan zijn voor de snelle verkoop ervan. Hiernaast waren er ongeveer 470 NFT’s die allemaal 1 van de 4 unieke videoclips uit de Origins-collectie bevatte.

De NFT’s gingen voor een aanzienlijk hogere prijs over de toonbank, met een gemiddelde prijs tussen de $350 en $450. De gehele collectie heeft naar verluidt $250.000 opgehaald voor het Canadese platenlabel.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Monstercat Platenlabel

Monstercat is zelf opgericht in 2011 in Canada. Inmiddels heeft het platenlabel samengewerkt met meerdere beroemde artiesten, waaronder Vicetone, Seven Lions, Kaskade en meer. Hun YouTube-kanalen hebben gezamenlijk ruim 8 miljoen abonnees met ruim 3 miljard weergaven op al hun gepubliceerde video’s.

Het bedrijf ziet de inzet van NFT’s als een alternatieve manier voor het genereren van inkomsten voor artiesten. Hun muziek wordt via deze weg namelijk aan een nieuw publiek in de digitale wereld geïntroduceerd, wat hun inkomsten aanzienlijk kan laten stijgen. En deze inkomsten zijn op het moment van de wereldwijde Covid-19-pandemie vaak zeer welkom. De meeste fysieke concerten en evenementen zijn namelijk vanwege de genomen maatregelen op de meeste plaatsen geannuleerd. Onduidelijk is nog wanneer deze weer op vol tempo georganiseerd kunnen worden, waardoor de artiesten nu veel inkomsten verplicht mislopen. NFT’s lijken nu een goed alternatief te zijn nu de concerten en andere evenementen geannuleerd zijn. Het is op dit moment nog niet bekend of Monstercat nog meer NFT’s gepland heeft staan.