Altcoin

MOON-token Reddit heeft marktkapitalisatie ter waarde van $2.64 septiljoen

Diverse cryptocurrencyhandelaren hebben een manier bedacht om de communitypunten van Reddit in te wisselen voor een fiat-valuta. Het resultaat? Een verrassende marktkapitalisatie.


ERC-20-beloningstokens

Reddit kondigde in mei al aan dat het ERC-20-beloningstokens wou gaan inzetten. Om dit te doen, moest dit uiteraard getest worden, in dit geval op het testnet van Rinkeby. Dit werd allereerst gedaan voor de cryptocurrency en in de Fortnite subcommunities, in de vorm van MOON-tokens en BRICK-tokens. Als gebruiker kun je deze tokens verdienen door eenvoudig te reageren op posts binnen de community en door zelf bijdragen te leveren.

Afgelopen week verschenen diverse xMOON-paren op de netwerk-exchange xDai. Dit kwam nadat Reddit een nieuwe functie geïntroduceerd heeft, waarmee xMOONS in echte munten overgezet konden worden. Hierdoor hebben xMOONS nu daadwerkelijk waarde aan zich vast zitten.


Omzetten MOON-tokens

Houders van MOON-tokens kunnen vanaf nu hun tokens verhandelen dopor deze eerst om te zetten via de xmoon.exchange. Naar verluidt worden de huidige xMOONS 1 op 1 omgezet in de stablecoin DAI, via Honeyswap.

Via Honeyswap worden xMOONS op het moment dat dit artikel gepubliceerd wordt verhandeld voor $0,088 per stuk. Over de afgelopen 24 uur is er voor circa $174.000 aan volume gegenereerd.


Een enorm aantal tokens met een hoge waarde

Etherscan heeft aangegeven dat er meer dan 30.000.000.000.000.000.000.000.000 septiljoen (30 met 24 nullen) MOON-tokens verdeeld zijn over circa 7.800 adressen. Dit houdt in dat de totale marktkapitalisatie van MOON-tokens momenteel circa $2.66 septiljoen is.

Wanneer je dit in verhouding trekt met de wereldwijde economie van 2019, dan betekent dat de creatie van MOONs waarde deze economie met bijna 2 biljoen procent verhoogd heeft.

Om met schaaloplossingen te komen die de lancering van de tokens op het Ethereum (ETH)-platform te vergemakkelijken, wordt er momenteel door Reddit een wedstrijd georganiseerd. Idealiter is Reddit van plan om deze lancering voor 2021 te laten plaatsvinden. Verwacht wordt dan ook dat dit niet ver van dit punt zal gebeuren.