morgan stanley
Bitcoin

Morgan Stanley investeert $272,1 miljoen in spot Bitcoin ETF

Morgan Stanley heeft $272,1 miljoen geïnvesteerd in een spot Bitcoin ETF, zo blijkt uit een recente melding bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. Deze stap benadrukt de toenemende belangstelling van grote financiële instellingen voor Bitcoin als onderdeel van hun investeringsstrategie. Met deze investering volgt Morgan Stanley in de voetsporen van andere financiële giganten zoals Goldman Sachs en BlackRock, die ook fors hebben geïnvesteerd in cryptofondsen.

De indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bevestigt dat het Bitcoin ETF-bezit nu deel uitmaakt van het portfolio van Morgan Stanley. Deze investering vertegenwoordigt ongeveer 0,02% van het totale beheerd vermogen (AUM) van $1,2 biljoen. Hoewel het aandeel in de portefeuille relatief klein lijkt, is het een duidelijk signaal van de groeiende trend waarbij grote financiële instellingen crypto-activa opnemen in hun strategie.

Groeiende interesse van traditionele financiële instellingen in Bitcoin

Morgan Stanley sluit zich aan bij een groeiend aantal grote financiële spelers die hun betrokkenheid bij Bitcoin en andere digitale activa vergroten. Recentelijk hebben ook Goldman Sachs en DRW Capital samen $600 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin- en Ethereum-ETF’s. Van dit bedrag heeft Goldman Sachs alleen al $410 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin ETF’s, met name in BlackRock’s IBIT en Fidelity’s FBTC.

Bitcoin ETF’s bieden institutionele beleggers een gereguleerde en toegankelijke manier om blootstelling aan Bitcoin te krijgen zonder de noodzaak om de cryptocurrency direct aan te schaffen. Dit geeft hen de mogelijkheid om deel te nemen aan de groeiende cryptomarkt, terwijl ze tegelijkertijd hun risico’s beter kunnen beheersen.

Morgan Stanley’s betrokkenheid bij crypto-initiatieven

Dit is niet de eerste keer dat Morgan Stanley zich actief bezighoudt met de cryptomarkt. Eerder in 2024 werd de bank een van de grootste houders van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een van de meest prominente Bitcoin-investeringsvehikels. Dit laat zien dat Morgan Stanley strategisch inspeelt op de toenemende vraag naar crypto-activa door institutionele beleggers.

De impact van Bitcoin ETF’s op de markt

De toenemende belangstelling van grote instellingen voor Bitcoin ETF’s kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de cryptomarkt. Zelfs relatief kleine kapitaalallocaties van grote bedrijven kunnen de vraag naar Bitcoin verhogen, wat mogelijk tot prijsstijgingen kan leiden.

Een analist merkte op: “Als de vraag naar crypto blijft groeien en Bitcoin meer geaccepteerd wordt, zou een allocatie van slechts 1% door Morgan Stanley al een enorme impact kunnen hebben op de markt. Institutionele adoptie begint vaak bescheiden, maar de verdere groei is afhankelijk van markttrends, regelgevende duidelijkheid en de belangstelling van investeerders. Als Bitcoin zich blijft bewijzen als een veerkrachtig bezit en een waardevolle toevoeging aan portefeuilles, kan deze opschaling sneller plaatsvinden dan verwacht,” schreef MAG212 in een post op X.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s trekken meer dan half miljard dollar aan
Cruciale weeksluiting voor de Bitcoin koers: Breken we na 7 maanden eindelijk uit?
Bitcoin reserves op exchanges dalen naar historisch dieptepunt: Wat betekent dit voor de koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk