Blockchain Nieuws

Morgan Stanley lanceert onderzoeksteam voor crypto valuta

Na de lancering van een Bitcoin (BTC)-investeringstool voor miljonairs eerder dit jaar, duikt Morgan Stanley nu dieper in de wereld van crypto.


Nieuw onderzoeksafdeling

Morgan Stanley, een van de grootste banken in de Verenigde Staten, richt namelijk een nieuwe crypto gerichte onderzoeksafdeling op. De megabank van Wall Street heeft Sheena Shah aangesteld als leidende crypto analist voor zijn crypto valuta onderzoeksteam. Aldus Bloomberg op 13 september. Shah werkte meer dan acht jaar als Morgan Stanley’s leidende valutastrateeg voor G10-valuta’s. Daarnaast droeg hij bij aan de crypto gerelateerde onderzoeksinspanningen.

In de nieuwe rol zal Shah zich richten op het analyseren van de impact van crypto valuta’s op aandelen en vastrentende beleggingen zoals treasury en bedrijfsobligaties.

De leidinggevenden van Morgan Stanley kondigden het nieuws aan in een memo aan het personeel. Ze benadrukten dat de lancering van een toegewijd crypto onderzoeksteam een erkenning is van het groeiende belang van cryptovaluta’s en andere digitale activa op wereldwijde markten.


Veel aandacht naar digitale assets

Morgan Stanley heeft het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan digitale assets. Daarnaast heeft het zijn directe blootstelling aan Bitcoin vergroot via verschillende investeringsfondsen van Grayscale Investments. In maart introduceerde Morgan Stanley een Bitcoin investeringstool voor miljonairs.

De traditionele financiële sector blijft inde crypto wereld duiken en de crypto markt blijft groeien. De totale marktwaarde van alle crypto valuta’s is het afgelopen jaar meer dan een biljoen dollar gestegen. Het is gestegen van ongeveer $350 miljard een jaar geleden tot circa $2,1 biljoen vandaag.

Grote Amerikaanse banken haastten zich de laatste tijd om crypto gerelateerde eenheden op te richten. Waarbij de Bank of America in juli een crypto onderzoeksafdeling oprichtte. State Street, de op één na oudste continu opererende Amerikaanse bank, kondigde eerder een speciale digitale financiële divisie aan. Wall Street megabanken zoals JPMorgan en Goldman Sachs Group hebben dit jaar ook crypto handelsdiensten uitgerold.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten