Bitcoin

Mt. Gox verplaatst bijna $3 miljard aan Bitcoin: dreigende verkoopdruk?

We hebben onlangs de grote verkopen van de Duitse overheid achter de rug, wat goed nieuws is. Echter, er staat nog een ander groot evenement voor de deur dat voor aanzienlijke verkoopdruk kan zorgen: de schuldeisers van de failliete exchange Mt. Gox zullen meer dan 140.000 BTC ontvangen. Wanneer deze Bitcoin op de markt komt, kan dit leiden tot een grote verkoopdruk.

Onlangs kregen we een voorproefje hiervan. Volgens gegevens van blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence werden 42.587 BTC, ter waarde van $2,82 miljard, overgedragen naar een onbekend adres. Naast deze grote transactie vonden er ook enkele kleinere plaatsingen plaats, waaronder meer dan 5.100 BTC naar een cold storage-adres en bijna 2.240 BTC naar de Bitstamp crypto exchange, wat kan duiden op een aanstaande distributie van BTC-terugbetalingen door de exchange.

Bitstamp is door de Mt. Gox-beheerder geselecteerd om een deel van de Bitcoin-uitbetalingen te verzorgen. De exchange heeft aangegeven dat ze van plan zijn de tokens zo snel mogelijk aan schuldeisers te distribueren zodra ze beschikbaar zijn. Kraken, een andere geselecteerde exchange, heeft een week geleden zijn deel van de tokens al ontvangen.

Moeten we ons zorgen maken?

Handelaren zijn bezorgd over de mogelijke verkoopdruk door de uitbetaling van meer dan 140.000 BTC aan de schuldeisers van Mt. Gox. Dit kan op de korte termijn een negatieve invloed hebben op de Bitcoin-koers, omdat een plotseling groot aanbod de prijs kan verlagen. Er zijn echter ook veel positieve ontwikkelingen rondom Bitcoin.

Zo blijven Bitcoin ETF’s grote hoeveelheden BTC aankopen, wat voor een sterke vraag zorgt. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat alle schuldeisers hun BTC direct zullen verkopen, wat de verkoopdruk mogelijk kleiner maakt dan verwacht. Hierdoor zou Bitcoin goed in staat moeten zijn om deze tijdelijke marktverstoringen op te vangen.

Komt er een gigantische BTC prijsstijging?

Volgens crypto-analist The Crypto Dog hoeven we ons geen zorgen te maken over de BTC-verkopen door Mt. Gox-crediteuren. Hij voorspelt zelfs een mogelijke stijging van de Bitcoin-koers met 375%. De analist vergelijkt het huidige marktpatroon met dat van november 2020, toen Bitcoin een spectaculaire bullrun beleefde, waarbij de koers steeg van $14.000 naar een all-time high van $69.000.

The Crypto Dog merkt op: “De vorige keer dat Bitcoin op deze manier door een niveau brak, stegen we met 375%.” Hoewel deze analyse is gemaakt op een mobiele telefoon en afkomstig is van een anonieme bron, ziet hij duidelijke overeenkomsten met eerdere marktbewegingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?