vitalik buterin
Ethereum

Multi-signature wallet van Vitalik Buterin brengt 40.000 Ethereum in beweging

Een multi-signature wallet die wordt gekoppeld aan Vitalik Buterin heeft 40.000 Ethereum naar een onbekend adres gestuurd. De totale waarde van de transactie ligt op ongeveer 47,7 miljoen dollar. Na deze transactie zit er nog ongeveer 250.000 Ethereum ter waarde van 300 miljoen dollar in de wallet van de Ethereum-oprichter.

Gigantische wallet

Met het aantal van 250.000 Ethereum in de wallet is de multi-signature wallet van het brein achter Ethereum de op 24 na grootste wallet die er bestaat. Een multi-signature wallet is een bijzondere wallet, omdat je meerdere handtekeningen moet zetten om de fondsen in beweging te brengen. Je kunt met een multi-signature wallet bijvoorbeeld werken met een totaal van 3 private keys, waarvan je er 2 nodig hebt om de fondsen in beweging te brengen.

Dit is een manier om je fondsen veiliger op te slaan. Zo is het bijvoorbeeld niet erg als je 1 van de 3 private keys verliest, omdat je met de 2 andere sleutels nog steeds de Ethereum in beweging kunt brengen. Ook is het mogelijk om je op deze manier te beschermen tegen een fysieke aanval, omdat je de sleutels op drie verschillende fysieke locaties kunt bewaren. Vitalik Buterin doet het waarschijnlijk om deze laatste reden.

Transactie naar hetzelfde adres

Op de blockchain kunnen we zien dat het niet de eerste keer is dat Vitalik Buterin vanuit deze wallet Ethereum naar dit adres stuurt. Op 16 mei, tijdens de implosie van het Terra-protocol, stuurde de oprichter van Ethereum ook al ruim 20.000 Ethereum naar dit adres. Deze transactie komt tien dagen nadat Vitalik Buterin met een andere wallet 3.000 Ethereum verkocht voor USDC via Uniswap V3.

Overigens is het niet zeker of die transactie met 3.000 Ethereum daadwerkelijk van Vitalik Buterin was. Evan van Ness, een prominent lid van de Ethereum-gemeenschap, vertelde zijn volgers destijds dat Vitalik Buterin hem verteld had dat het niet zijn transactie was. Vitalik Buterin zelf heeft niets over dit voorval laten horen, waardoor we er geen zekerheid over hebben.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten