Elon musk
NFT

Musk bekritiseert NFT’s in recente podcast van Joe Rogan

Tijdens een recente aflevering van de Joe Rogan-podcast wees Elon Musk, zij het onbedoeld, op de voordelen van Bitcoin Ordinals. Dit zijn Non-Fungible Tokens (NFT’s) die direct op de Bitcoin blockchain worden opgeslagen.

Hij zette ook vraagtekens bij de effectiviteit van de meer gangbare NFT’s, omdat deze vaak niet de metadata op de blockchain zelf bewaren, een tekortkoming die Bitcoin Ordinals niet kennen.

Kritiek op mainstream NFT’s

Musk merkte op dat de meeste NFT’s alleen een URL-link bevatten in plaats van de daadwerkelijke JPEG-afbeelding op de blockchain te coderen. “Als het bedrijf dat de afbeelding host failliet gaat, heb je de afbeelding niet meer”, zei hij.

Elon Musk’s recente kritiek op NFT’s komt op een moment dat de markt voor deze digitale activa te kampen heeft met uitdagingen. Musk opperde dat de echte waarde van een NFT ligt in het insluiten van de kunst zelf binnen de blockchain-metadata, met de stelling: “Je zou tenminste de JPEG in de blockchain moeten inbedden.” Deze opmerkingen lijken ruimte te scheppen voor technologieën zoals Bitcoin Ordinals, die dit precies doen. Will Clemente, mede-oprichter van een crypto-onderzoeksbureau, interpreteerde Musk’s woorden als een aanmoediging voor de verdere ontwikkeling en erkenning van Bitcoin Ordinals binnen de NFT-sector.

Wat zijn Bitcoin Ordinals?

Bitcoin Ordinals zijn een nieuw fenomeen binnen de wereld van digitale activa, vergelijkbaar met Non-Fungible Tokens (NFT’s) maar met een unieke twist. Ze vertegenwoordigen inscripties van afbeeldingen of tekst die onuitwisbaar in de Bitcoin blockchain zijn gegraveerd. Volgens Dune Analytics zijn er op dit moment rond de 37 miljoen van zulke Ordinal-inscripties vastgelegd in het Bitcoin grootboek.

Het belangrijkste verschil met de meer traditionele, op Ethereum gebaseerde NFT’s, is dat Bitcoin Ordinals niet afhankelijk zijn van externe servers voor opslag; ze worden direct op de Bitcoin blockchain bewaard. Dit biedt ze een ongeëvenaarde duurzaamheid en bescherming tegen het risico van bedrijfsfalen.

Elon Musk heeft zich in het verleden spottend uitgelaten over deze technologie. Zo bestempelde hij NFT’s in een tweet uit 2021 op zijn platform X als een ‘teken van een psychische stoornis’. Desondanks, in mei 2023, kreeg de Milady NFT-collectie een opmerkelijke boost in populariteit na te zijn genoemd door Musk. Dit suggereert dat zijn invloed, ongeacht zijn persoonlijke standpunten, significant blijft binnen de crypto-gemeenschap.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten