BitcoinBTC
Bitcoin

Mysterieuze Bitcoin-transactie baart opzien: $64.000 betaald voor 9 MB aan gegevens

In de wereld van cryptocurrency heeft een ongekende gebeurtenis plaatsgevonden. Een anonieme Bitcoin-gebruiker heeft ongeveer $64.000 uitgegeven om bijna 9 megabytes aan ruwe binaire gegevens op de Bitcoin-blockchain te schrijven. Deze handeling, die op 7 januari aan het licht kwam, bestond uit zes berichten gevuld met deze gegevens.

Veel speculaties door mysterieuze gegevens

Deze mysterieuze gegevens, waarvan niemand precies weet wat ze betekenen, hebben tot veel speculaties geleid. Ondanks pogingen om de inhoud te ontcijferen, inclusief het gebruik van ChatGPT van OpenAI, blijft de betekenis onduidelijk. Volgens Leonidas, de presentator van The Ordinal Show, zouden de gegevens versleuteld kunnen zijn, wat ontcijfering extreem moeilijk of zelfs onmogelijk maakt.

De identiteit van de persoon achter deze registratie is ook een raadsel. Het betrokken Bitcoin-adres, genaamd “Unnamed” op Ord.io, voedt de nieuwsgierigheid verder. De gecodeerde gegevens bevatten een mix van Engelse, Griekse en wiskundige symbolen. Opmerkelijk is dat twee van de 332 registraties digitaal zijn gemarkeerd met een pepperoni-pizza, wat een verwijzing zou kunnen zijn naar de beroemde aankoop van twee Papa John’s pepperoni-pizza’s voor 10.000 BTC door Bitcoin-pionier Laszlo Hanyecz in 2010.

Eerder ook al bijna 27 BTC naar eerste wallet gestuurd

Dit raadsel komt kort na een andere opvallende transactie, waarbij 26,9 BTC, ter waarde van $1,17 miljoen, naar de allereerste Bitcoin-wallet werd gestuurd. Dit leidde tot diverse theorieën in de cryptogemeenschap. Conor Grogan, directeur bij Coinbase, speculeerde of Satoshi Nakamoto, de mysterieuze maker van Bitcoin, betrokken was bij deze transactie. Pro-XRP-advocaat Jeremy Hogan opperde de mogelijkheid dat deze actie een poging was om Nakamoto uit de anonimiteit te halen, aangezien hij anders de Amerikaanse belastingwetten zou overtreden.

Dit incident blijft een intrigerend gespreksonderwerp in de cryptowereld, terwijl experts en liefhebbers proberen de betekenis en motieven achter deze geheimzinnige activiteiten te ontrafelen.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?