Exchange

Na verwijderen FTX voegt Binance nu eigen tokens met hefboomwerking toe

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft nieuwe tokens met hefboomwerking aan het platform gekoppeld. Klanten krijgen hierdoor naar verluidt betere toegang tot prijsschommelingen.


Verhandelbaar activum

Een token met hefboomwerking is op het platform een verhandelbaar activum. Het geeft gebruikers een hefboomeffect op het onderliggende activum, zonder de noodzaak om zekerheden, margebehoud en liquidatie ratio’s in staat te houden. Iedere token van dit type vertegenwoordigt eigenlijk een mandje vol van futures-posities zonder verloopdatum. De waarde van deze tokens volgen de veranderingen in de waarde van de onderliggende posities in combinatie met het hefboomeffect. Door het hefboomeffect wordt het mogelijk om zowel enorme winsten als enorme verliezen te draaien.


Verwijdering FTX-tokens

Aan het eind van het eerste kwartaal van 2020 heeft Binance de verwijdering van FTX-tokens met hefboomwerking aangekondigd. De reden hiervoor zou zijn dat deze producten een groot gedeelte van de gebruikers in de war bracht omdat er teveel onduidelijkheden over waren. Waar veel klanten dachten dat zij deze konden verhandelen op korte termijn, bleek dit vanwege het ontwerp van deze tokens niet te kunnen. Om dit op te lossen moesten deze tokens allereerst van het platform worden verwijdert. Vervolgens is de exchange met een nieuw ontwerp gekomen en heeft deze nu dan ook gekoppeld aan het platform.


Voordelen eigen Binance-tokens

De nieuwe tokens van Binance brengen enkele voordelen met zich mee. Een aantal belangrijke hiervan zijn de lagere kosten, minder risico’s en betere bescherming tegen kwaadwilligen als vergelijkbare producten. Met de nieuwe tokens kunnen gebruikers een 1,5x tot 3x hefboomwerking inzetten.

De exchange zal voor voldoende liquiditeit van deze coins zorgen, zodat gebruikers hier nooit problemen mee zullen krijgen. Hiernaast garandeert Binance dat de ‘Binance Leveraged Tokens’ altijd beschikbaar zullen zijn voor verkoop of aankoop binnen 10% van de NAV. NAV betekent Net Asset of Value, ofwel de netto waarde van het product.


Uitbreiding Binance

Binance is zich in 2020 enorm aan het uitbreiden. Zo heeft de welbekende cryptocurrency exchange Binance in april 2020 CoinMarketCap overgenomen. Ben jij benieuwd naar de reden hierachter? Check dan dit artikel, waarin de CEO van Binance, Changpeng Zhao, uitlegt waarom.

Hiernaast heeft de exchange gedurende dit jaar meerdere updates uitgebracht op het platform. Zo kunnen gebruikers van de mobiele applicatie op zowel Android als iOS sinds kort ook Bitcoin-opties verhandelen binnen de app. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Tot slot is ook bekend geworden dat de crypto-exchange een kantoor gaat openen in Shanghai. Dit is voor het bedrijf een enorme mijlpaal. Benieuwd waarom? Lees dan dit artikel!