Exchange Nieuws

Nederlandse Bitstamp gebruikers klagen over aanvullende KYC-vereisten

Nederlandse handelaren die gebruik maken van Bitstamp krijgen te maken met nog meer regelgevende vereisten voordat ze hun geld kunnen opnemen.


‘Know Your Customer’

Crypto-exchange Bitstamp eist naar verluidt aanvullende Know Your Customer-stappen voor Nederlandse gebruikers. Volgens een bericht aan Twitter-gebruiker “Bitcoin Marcus” – een Bitstamp-gebruiker – zegt het platform dat accounthouders in Nederland tot eind januari de tijd hebben om aanvullende verificatiedocumenten te verstrekken. Wanneer ze dat niet doen, lopen ze het risico dat hun accounts worden verwijderd.

Gebruikers moeten aanvullende informatie verstrekken over hun vermogen, nationaliteit en bewijs van verblijf. Daarnaast moeten de gebruikers aantonen hoe ze aan hun geld zijn gekomen. De exchange dwingt Nederlandse klanten dus om gevoelige persoonlijke informatie, zoals hun salarissen en investeringsopbrengsten, openbaar te maken.

Deze KYC-stappen vormen een aanvulling op een eerdere stap. Deze verplichtte gebruikers om hun externe opnameadressen op de whitelist te zetten. Hier was fotografisch bewijs van eigendom van die wallets voor nodig.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Klachten over nieuwe vereisten

In reactie op de klachten van Bitcoin Marcus op Twitter merkte Bitstamp het volgende op:

“Helaas is deze procedure vereist voor onze gebruikers uit Nederland vanwege nieuwe regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies die door de Nederlandse overheid zijn geïntroduceerd.”

Voor Bitcoin Marcus doet Bitstamp alles om de Nederlandse autoriteiten tevreden te stellen, met name de centrale bank. Hij voegde eraan toe dat alleen exchanges met het hoofdkantoor in Nederland deze aanvullende KYC-stappen vereisen. In reactie op klachten van klanten met betrekking tot het KYC-beleid, vertelde Bitstamp chief technology officer David Osojnik het volgende:

“De oplossing die we hebben geïmplementeerd voor het verifiëren van crypto-opnameadressen is buitengewoon eenvoudig en zo onopvallend mogelijk. Zo voldoen we aan de eisen van de Nederlandse autoriteiten. We realiseren ons echter dat deze situatie onze klanten ongemak kan bezorgen en moedigen u aan om contact op te nemen met uw lokale vertegenwoordigers of de DNB over de kwestie. “

De Nederlandse autoriteiten hebben in 2019 nieuwe eisen gesteld aan crypto-exchanges, waarvan de maatregelen in november 2020 van kracht gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten