crypto kopen en verkopen
Altcoin

Nederlandse Crypto Analist: Nu is het moment om Altcoins te Kopen

Hoewel Bitcoin (BTC) momenteel een gunstige koers heeft van $26.700, aanzienlijk boven zijn vorige laagtepunt van rond de $15.000, ervaren altcoins een moeilijke periode. Cardano (ADA) bevindt zich op een jaarlijks dieptepunt, en ook Shib Inu (SHIB) nadert zijn laagste niveau. Desondanks ziet de bekende Nederlandse crypto-analist Michaël van Poppe kansen in de huidige marktcondities.

Historisch gezien hebben altcoins de neiging om explosief te stijgen in de maanden die voorafgaan aan een Bitcoin halving. Volgens Poppe, die zijn visie deelde op het sociale mediaplatform X, is het ideale moment om in altcoins te investeren de periode van 6 tot 10 maanden vóór de halving. Aangezien de volgende halving gepland staat voor april 2024, wat nog zo’n 7 maanden van ons verwijderd is, bevinden we ons momenteel in een opportuun investeringswindow.

Van Poppe benadrukt dat, ondanks de algehele neerwaartse trend in de cryptomarkt, dit het juiste moment kan zijn om te investeren, vooral in potentieel sterke altcoins zoals Chainlink (LINK). Hoewel deze munt het in de recente periode zwaar heeft gehad, beginnen er bullish signalen te verschijnen, wat wijst op een gunstige toekomst.

Historisch gezien vindt de volgende bull run na elke Bitcoin halving plaats. Na de tweede halving in 2016 zagen we een nieuwe all-time high in 2017 van ongeveer $20.000. 4 jaar later bereikte we na de halving in 2020 een nieuw record van bijna $70.000. Wanneer Bitcoin, de bekendste en grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, een sterke prijsstijging ziet, versterkt dit het algemene positieve sentiment in de cryptocurrency markt. Dit optimisme slaat meestal over naar andere coins. 

Dit komt vaak doordat nieuwe investeerders geloven dat ze een kans hebben gemist met Bitcoin. Daarom zoeken ze naar de volgende cryptocurrency die een soortgelijk rendement kan bieden. Dit kan leiden tot speculatieve investeringen in altcoins.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins