Newsbit

Blockport featured image

Nederlandse Crypto startup Blockport Offline (BPT -80%)

Blockport featured image

De Nederlandse crypto exchange Blockport gaat offline na het mislukken van de Security Token Offering (STO). Het bedrijf heeft niet genoeg geld opgehaald.


Blockport (BPT) Offline

Volgens de eigenaar Sebastiaan Lichter krijgen alle investeerders de waarde van hun investering terug. Let wel, de investeerders krijgen niet het aantal Bitcoins of Ethereum terug die ze hebben geïnvesteerd. Ze krijgen slechts de waarde in euro’s wanneer er geïnvesteerd werd retour. Dit omdat alles direct na ontvangst naar euro’s is omgezet.

Het Nederlandse bedrijf ontving in 2018 nog 15 miljoen euro door een succesvolle ICO. Toch bleek dat in 2019 niet genoeg te zijn om door te gaan met het ontwikkelen van de exchange. Daarom werd er een Security Token Offering (STO) gehouden.

Met het verkopen van aandelen probeerde Blockport geld op te halen om toch door te kunnen gaan met het platform. Echter, volgens het bedrijf is er niet genoeg kapitaal opgehaald om door te kunnen gaan.

Het bedrijf gaat omlaag schalen en gaat zelfs offline aan het eind van de maand. Wel spreekt de eigenaar over een mogelijke herstart.

“Het huidige platform zal aan het einde van deze maand offline gaan en naar de ontwikkelmodus gaan. In de komende weken zullen we een gedetailleerde aankondiging geven, specifiek voor alle Blockport-gebruikers, over hoe ze hun geld kunnen opnemen.”


Newsbit’s ervaring met Blockport

Of het bedrijf zo wel willend is als ze zelf stellen op de website durven we niet te bevestigen. Wij als Newsbit team hebben een aantal dagen geleden onze telegram groep en partners gewaarschuwd voor een mogelijk faillissement. Dit omdat we geen contact meer konden krijgen met Blockport eigenaren en het bedrijf telefonisch niet meer bereikbaar waren. Ook werden openstaande facturen niet betaald door het Amsterdamse bedrijf.


BPT token gaat fors onderuit

Na de aankondiging van het mislukken van de STO zien we de Blockport Token (BPT) flink onderuit gaan. Op het moment van schrijven ligt de waarde van 1 BPT rond de $0.016 dollar, wat 80 procent lager is dan een dag geleden.


Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld? Join dan ons Telegram kanaal: @newsbit_crypto

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top