Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Nederlandse minister van buitenlandse zaken maakt zich zorgen over Russisch gebruik crypto’s

De Nederlandse minister van buitenlandse zaken, Wopke Hoekstra, vertelt dat de EU zich zorgen maakt over het gebruik van cryptocurrencies door Rusland om sancties te ontlopen.


“We moeten er alles aan doen zodat Rusland sancties niet kunnen ontlopen”

Tijdens een interview werd minister Hoekstra gevraagd of Rusland cryptocurrencies gebruikt om sancties te ontlopen. Hoekstra gaf aan dat dit nog niet duidelijk is, maar dat de EU zich hier wel degelijk zorgen om maakt.

Volgens Hoekstra moet er alles aan gedaan worden om te zorgen dat de westerse sancties zoveel mogelijk impact hebben op het regime van Poetin. Als cryptocurrencies gebruikt worden om deze sancties te omzeilen moet hier streng tegen op getreden worden. Het versneld reguleren van deze sector zou hierbij kunnen helpen.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Amerikaanse minister van financiën maakt zich minder zorgen over crypto gebruik

Het statement van de Nederlandse minister van buitenlandse zaken is een stuk alarmerender dan de uitspraken die de Amerikaanse minister van financiën, Janet Yellen, onlangs heeft gedaan.

In een brief liet Yellen namelijk weten dat ze het crypto gebruik van Rusland zorgvuldig monitoren. Ook vertelde ze dat ze zich niet al te veel zorgen maakt. Het is namelijk niet zo dat de crypto sector er eentje is waarmee je alles kunt ontwijken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten