Cardano
Cardano

Neerwaartse trend Cardano kan volgens analist nog vijf maanden duren

De bearmarkt voor Cardano (ADA) kan volgens de populaire analist Benjamin Cowen nog zomaar vijf maanden duren. In een nieuwe strategie-sessie deelt Cowen dat – gebaseerd op voorgaande marktcycli – Cardano het volledige jaar 2023 weleens kan gebruiken om een absolute bodem te vinden voor zijn bearmarkt. Verder denkt de analist dat het interessant kan zijn om het handelspaar ADA/BTC in de gaten te houden.

Als dat handelspaar de koers van 0,000004 BTC ($0,11) bereikt kan dat weleens een bodemsignaal zijn voor het smart contract platform.

Nog vijf maanden

Na het bereiken van een nieuw dieptepunt voor Cardano kan het volgens de analist nog weleens vijf maanden duren voordat de munt zijn absolute bodem aantikt. “We weten dat we net een nieuw dieptepunt moesten noteren. Nogmaals, gebaseerd op de laatste cyclus weten we dat dit nog vijf maanden kan doorzetten”, aldus Cowen.

Wat dat betreft concludeert de analist dat het heel lastig is om bodems te bepalen voor de digitale munt. “Ik denk dat het vooral belangrijk is om het handelspaar van ADA/BTC in de gaten te houden en te kijken of het lukt om deze dieptepunten te behouden en niet verder te zakken”, zo gaat de analist verder.

Als het Cardano lukt om de koers van 400 Satoshi te bewaken kan dat een plus zijn, maar nu staat het project er volgens hem niet goed op. “Dat betekent niet dat er een bounce kan ontstaan in Amerikaanse dollars als de Bitcoin koers aan een nieuwe stijging begint”, zo is hij ook positief.

Bitcoin is aantrekkelijker

Zelfs als dat het geval is, dan is het volgens hem op basis van risico-management aantrekkelijker om Bitcoin vast te houden. Dan profiteer je immers van de eventuele koersdaling van de Amerikaanse dollar EN van de zwakte die Cardano momenteel laat zien ten opzichte van Bitcoin.

De zwakte van Cardano is natuurlijk ook niet helemaal los te trekken van de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die het project in de zaken tegen Coinbase en Binance aanmerkte als effect.

Dat zou in theorie kunnen betekenen dat de token van verschillende beursplatformen verdwijnt. Robinhood maakte al bekend dat Cardano van hun platform zou verdwijnen, maar in het verleden deed Coinbase hetzelfde met XRP.

Wat dat betreft lijkt het vasthouden van Cardano op dit moment een behoorlijk risico met zich mee te brengen, maar vaak zijn dat ook weer de momenten waarop veel winst te behalen is. Uiteindelijk is er helemaal niets zeker in de financiële markten.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Cardano in ‘depressie fase’ – Is dit hét moment om in te stappen?
Cardano (ADA) staat volgens analist Dan Gambardello op het punt van grote koersstijging
Bitcoin-voorstander Max Keiser voorspelt 90% waardeverlies voor Cardano (ADA)
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk