Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Onlangs Twitterde de Amerikaanse president Donald Trump om een gelijke trend aan te houden met Europa en hierdoor de rentetarieven te verlagen. De gevolgen hiervan zijn dat spaargeld belast wordt. BTC-bulls plaagde de Amerikaanse president hierom.
In 2014 werd binnen de Europese Unie (EU) voor het eerst een negatieve rentetarief ingevoerd. Sindsdien heeft deze nieuwe ontwikkeling een trend meegemaakt, waarnaar steeds meer banken binnen de EU nu een negatieve spaarrente invoeren. Het gevolg hiervan is hierdoor ook van spaargeld belasting wordt geïnd. Niet iedereen is het hier echter mee eens.
De Amerikaanse president Donald Trump gooit het echter over een heel andere kant. Volgens Trump is de negatieve spaarrente namelijk een gift en geen vorm van belasting. Negatieve spaarrentes worden nu naar verwachting voor het eerst in de geschiedenis van Amerika ingevoerd.
De reden hierachter is volgens de Amerikaanse ‘Federal Reserve’ (FED) dat zij een steeds groter wordende recessie moeten bestrijden. Dit kan naar verluidt enkel door belasting te innen op spaargeld.
Veel voorstanders van Bitcoin (BTC) zijn echter van mening dat wanneer belasting gaat worden geïnd op het spaargeld van belastingbetalers, de situatie alleen maar zal worden verslechterd. Dit doordat kleine ondernemingen door de gevolgen van de wereldwijde COVID-19-pandemie niet worden gered door de Amerikaanse overheid. Die richten zich namelijk vooral op de grotere bedrijven. Het gevolg? Nog een groter gat tussen arm en rijk, aldus een aantal voorstanders van BTC.
Zelfs Peter Schiff, die de afgelopen periode niet al te positief was over cryptocurrency en dan specifiek Bitcoin, was niet onder de indruk van het voorstel van Trump. “Negatieve (spaar)rentes is geen cadeau. Dit is een overdracht van rijkdom tussen spaarders en debiteuren, tweette Schiff in reactie op Trump.
Ook is hij van mening dat inflatie het mogelijk maakt om negatieve tarieven te rekenen. Dit zal de werknemers gaan raken, aldus Peter Schiff. Maar bovendien zal naar verwachting, nadat de COVID-19-pandemie over is, de economie als geheel minder productief zijn dan voor de uitbraak. Dit heeft allemaal tijd nodig om zich te herstellen. Hoe dit zich echt gaat ontwikkelen is op dit moment nog onbekend.