Regulatie

New York Post: ‘Gary Gensler verandert SEC in bananenrepubliek’

Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dit jaar hard uithaalt naar de crypto-industrie. Nu komt dat de SEC en zijn voorzitter op harde kritiek te staan van de New York Post. De pogingen van SEC-voorzitter Gary Gensler en zijn SEC om de markten “te fixen” doen volgens de New York Post denken aan “bananenrepubliek-praktijken.”

Investeerders beschermen

De belangrijkste taak van de SEC is om investeerders te beschermen, maar dat lijkt op het gebied van crypto op de laatste plaats te staan. Zo koos de SEC er bijvoorbeeld voor om de assets van Binance.US te bevriezen.

Dit betekent dat gebruikers van het Amerikaanse beursplatform van Binance hun assets niet meer kunnen gebruiken. Volgens de New York Post ondermijnt dat juist de bescherming van investeerders en de integriteit van de markt.

Ook is het volgens de krant vreemd dat Gary Gensler en zijn SEC crypto-bedrijven aanpakken, terwijl andere overtreders met rust worden gelaten.

“SEC-voorzitter Gary Gensler verdient een plek in de Bananenrepubliek Hall of Fame van ons land”, aldus de New York Post op 16 september.

Heeft de New York Post gelijk?

Als je bedenkt dat de SEC in het leven geroepen is om investeerders te beschermen en je vervolgens beseft dat iedere crypto-investeerder bang is voor de acties van de toezichthouder; dan lijkt het erop dat de New York Post in ieder geval gedeeltelijk gelijk heeft met dit artikel.

Binnen de crypto-markt zien de meeste mensen de SEC inmiddels als de vijand. Denk bijvoorbeeld ook aan het tegenhouden van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Daar lijkt geen solide argument meer voor te zijn, maar de SEC blijft aanvragen rustig afwijzen of beslissingen tot het laatste moment uitstellen.

Zolang ze binnen de regels kleuren is dat uiteraard hun goed recht, maar ook daar lijkt na de recente rechterlijke uitspraak in de zaak tussen Grayscale en de SEC geen sprake meer van. Wat dat betreft is het goed om te zien dat ook de traditionele media nu van zich laten horen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?