NFT Nieuws

NFT Nieuws

NFT-platform van GameStop levert bedrijf €45.000 op in eerste dag

Gisteren werd bekend dat GameStop zijn eigen langverwachte NFT-platform gelanceerd had. Uit nieuwe data blijkt dat de bekende gameretailer ongeveer $45.000 aan transactiekosten binnengekregen heeft in de eerste dag dat het platform live is.

GameStop NFT-Stats

De analyse die hiervoor gemaakt is, is gebaseerd op openbaar beschikbare gegevens van de GameStop NFT-platformwebpagina. Momenteel zijn er circa 54.300 NFT’s op het platform, die onder zo’n 270 collecties vallen. Het gecombineerde, weergegeven totale volume voor die NFT’s, die zowel initiële verkopen door de maker als daaropvolgende verkopen door tweedehands kopers omvat, bedraagt momenteel ongeveer 2.420 Ethereum (ETH) (ongeveer €2,59 miljoen tegen de huidige koers van ETH).

Alle transacties die op het platform plaatsvinden, worden onderworpen aan een marktplaatsvergoeding van 2,25%. De collectie MetaBoy blijkt het populairste te zijn en heeft hierdoor een omzet van circa €881,995 weten te genereren. Na MetaBoy is de collectie ‘Ordinary NFT Cards’ het populairst en vertegenwoordigt een omzet van circa €343.918.

Opbrengsten GameStop en NFT-Platform

Door het rekenen van de 2,25% transactiekosten, heeft GameStop circa €45.000 verdiend in de eerste dag dat het live is gegaan. Praktisch gezien zal dit echter enorm weinig effect hebben op de totale winst van de gameretailer. Afgelopen fiscale jaar heeft het bedrtijf een netto-omzet gegenereerd van meer dan €6 miljard. Als deze NFT-transactiekosten gedurende het hele jaar constant op dit niveau zal blijven zitten, zal dat betekenen dat dit slechts 0,27% is van de totale fiscale inkomsten van het bedrijf.

Aan de andere kant verschilt de NFT-marktplaats van GameStop aanzienlijk van het grootste deel van de activiteiten van het gamebedrijf.

Zo vereisen de duizenden winkels van GameStop uitgaven voor een fysieke inventaris, voor verzend- en opslagkosten, lonen van winkelpersoneel en voor fysiek winkelonderhoud. Die kosten waren grotendeels verantwoordelijk voor het verlies van GameStop van €381 miljoen in het laatste fiscale jaar, ondanks al die inkomsten.

Het NFT-platform brengt daarentegen geen lopende kosten met zich mee. Alhoewel GameStop naar verluidt enkele tientallen miljoenen dollars geïnvesteerd heeft om zijn NFT-marktplaats op te zetten, komen de inkomsten uit transactiekosten die het genereert waarschijnlijk met weinig overhead.

NFT nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs
Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA
Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten