Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen

Meerdere analisten claimen dat de halving van april niet de enige reden is waarom Bitcoin dit jaar fantastische rendementen kan behalen. Volgende maand halveert de dagelijkse productie van de miners van 900 naar 450 Bitcoin per dag. Maar volgens Lyn Alden verbleekt die productiedaling bij de dagelijkse instromen die de Spot Bitcoin ETFs mogen opschrijven.

“Sterker nog, de instromen of uitstromen kunnen die halvering makkelijk 10x overtreffen”, aldus Lyn Alden.

Het gaat om de vraag naar Bitcoin

Het is volgens Alden op dit moment de gigantische vraag naar Bitcoin die de markt domineert. Dat neemt niet weg dat de halving ervoor zorgt dat er jaarlijks voor ~11 miljard dollar aan Bitcoin uit de productie gehaald wordt.

Je kunt dus niet zeggen dat het helemaal niets teweegbrengt.

Volgens Lyn Alden is de wereldwijde liquiditeit misschien wel de belangrijkste factor die de Bitcoin koers bepaalt. Om dat te bewijzen toont ze de groei van de wereldwijde geldhoeveelheid (M2) versus de ontwikkeling van de Bitcoin koers.

“Dus ik denk dat de halving belangrijk is, maar het is slechts één factor van de velen die het begin en de duur van een bullmarkt bepalen. De verschillende manieren om de wereldwijde liquiditeit te meten, HODL waves en andere katalysatoren spelen samen een grotere rol dan de halving”, zo vertelt Lyn Alden.

10x Research CEO en hoofdanalist Markus Thielen zegt dat de huidige rally van Bitcoin “onbetwistbaar gelijkwaardig” is met die van de 2020-2021 bullmarkt, die in eerste instantie piekte in april 2021.

Iedere correctie van Bitcoin wordt opgekocht

“Op het moment dat Bitcoin een nieuwe high maakte op 68.300 dollar zagen we een golf van vekopen, maar iedere poging om de koers omlaag te drukken werd beantwoord door een gigantische koopgolf”, zo gaat Thielen verder.

Iedere keer dat Bitcoin in februari 2013, februari 2017 en november 2020 aan een uitbraak begon, groeide de koers gemiddeld met 189 procent na 180 dagen. Uiteindelijk zou Bitcoin na die uitbraken 9 tot 11 maanden later zijn top vinden, zo besluit Thielen zijn verhaal.

Het bijzondere aan de huidige bullmarkt is dat Bitcoin voor het eerst in de geschiedenis een all-time high wist te noteren voor de halving, zo merkt eToro analist Simon Peters op. De hoofdreden hiervoor zijn uiteraard de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs, die voor miljarden dollars aan nieuw kapitaal zorgen.

Nog 3 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 3 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten