satoshi nakamoto standbeeld
Bitcoin

Nieuw Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Zwitserland

In de Zwitserse stad Lugano is onlangs een standbeeld van Satoshi Nakamoto onthuld door de burgemeester. Deze ceremonie vond plaats tijdens het Plan B congres, een tweedaags evenement gericht op Bitcoin (BTC) en de bredere crypto-industrie.

Het standbeeld van Nakamoto symboliseert Lugano’s sterke betrokkenheid bij Bitcoin en blockchaintechnologie. De stad heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als een belangrijke crypto-hub in Europa, mede door initiatieven zoals het Plan B congres, dat jaarlijks invloedrijke figuren uit de cryptowereld aantrekt.

Onder de prominente gasten bevonden zich onder meer Nick Szabo, een Amerikaanse computerwetenschapper die door velen als een mogelijke “Satoshi-kandidaat” wordt gezien, Samson Mow, CEO van JAN3, en Anthony Scaramucci, CEO van SkyBridge Capital. Het evenement richtte zich op belangrijke thema’s zoals de adoptie van Bitcoin, financiële onafhankelijkheid en vrijheid van meningsuiting.

Wie is Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van de mysterieuze oprichter (of oprichters) van Bitcoin. In 2009 lanceerde Nakamoto BTC als reactie op de wereldwijde financiële crisis van 2008. In het oorspronkelijke whitepaper wordt Adam Back, de oprichter van Blockstream, genoemd, wat velen er ook toe brengt hem naast Szabo als een potentiële kandidaat voor Nakamoto’s identiteit te beschouwen.

De zoektocht naar de ware identiteit van Nakamoto leidt soms tot vergaande speculaties. Zo moest een andere mogelijke kandidaat, Peter Todd, recentelijk onderduiken. Todd, een bekende ontwikkelaar in de Bitcoin-gemeenschap, werd in een recente HBO-documentaire genoemd als Satoshi Nakamoto.

Hoewel Todd zijn betrokkenheid ontkent, hebben de claims geleid tot bedreigingen en financiële verzoeken van mensen die denken dat hij toegang heeft tot Nakamoto’s vermeende fortuin. In de documentaire speculeert regisseur Cullen Hoback over Todd’s rol, onder meer door zijn vroege betrokkenheid bij cryptografie. De druk en gevaren die deze aantijgingen met zich meebrengen, hebben Todd gedwongen zich terug te trekken uit het openbare leven.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Michael Saylor: Microsoft kan zijn ‘volgende biljoen’ verdienen met Bitcoin
Waarom daalt de cryptomarkt? Twee belangrijke factoren voeden onzekerheid
Bitcoin ETF’s eindigen sterke week met $402 miljoen aan instroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk