Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De documenten die onlangs zijn vrijgegeven laten zien dat de SEC dubbele standaarden hanteert.
De XRP-token werd namelijk niet altijd als een security beschouwd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit werd bekend nadat de toezichthouder nieuwe documenten publiceerde in de zaak tegen Ripple.
Volgens bovenstaand document heeft de SEC XRP pas in april 2018 op de ‘security-lijst’ gezet. Dit is in tegenspraak met de aanvankelijke beweringen van de SEC dat de mede-oprichters van Ripple vanaf het begin betrokken waren bij illegale security-verkopen.
De SEC betoogde eerder dat Ripple in zeven jaar tijd illegaal XRP-tokens voor een bedrag van $1,38 miljard had verkocht zonder de officiële registratieprocedure voor securities in acht te nemen.
In bovenstaande grafiek van de SEC-rechtszaak is te zien dat de eerste XRP-verkopen naar verluidt al in 2013 begonnen. Tegelijkertijd begon de toezichthouder de activiteiten van Ripple pas in 2018 te volgen.
Bovendien werd bekend dat Bitcoin en Ethereum nooit zijn opgenomen in de security lijst. Dit betekent dat medewerkers van de afdeling cryptocurrency altijd legaal hebben kunnen verhandelen. Dit geldt waarschijnlijk ook voor XRP, tot april 2018.
Een belangrijk moment was de weigering van de SEC om op verzoek van de rechtbank informatie te verstrekken over intradepartementale handel in cryptocurrencies. Volgens zijn vertegenwoordigers is het verzoek om dergelijke informatie “ongerechtvaardigde inmenging in de privé-financiële zaken van SEC-medewerkers”.
De rechtszaak begint er dus steeds beter uit te zien voor Ripple en dat is goed nieuws voor XRP investeerders.