Binance Nigeria
Exchange, Regulatie

Nieuwe beschuldigingen tegen Binance door Nigeriaanse Autoriteiten

In een recente ontwikkeling zijn nieuwe details aan het licht gekomen betreffende de interacties tussen Nigeriaanse functionarissen en vertegenwoordigers van de cryptocurrency-exchange Binance. Begin 2024 zouden Nigeriaanse functionarissen hebben geprobeerd Binance te dwingen tot een geheime schikking, betaald in cryptocurrency, tijdens diverse bijeenkomsten.

Kritiek op acties van Nigeriaanse regering

Binance CEO, Richard Teng, heeft op 7 mei een uitvoerig rapport gepresenteerd over de aanhoudende detentie van Tigran Gambaryan, een voormalig Amerikaans belastingagent en het hoofd van het Binance team voor de naleving van financiële misdaden. Teng bekritiseert de acties van de Nigeriaanse regering scherp en beschuldigt het land van het stellen van een gevaarlijk precedent dat wereldwijd invloed kan hebben op bedrijven, na de arrestatie van twee Binance-medewerkers.

De medewerkers, waaronder Gambaryan, werden aangehouden tijdens een zakenreis naar Nigeria. Teng beschrijft hoe de uitwisseling probeerde samen te werken met de Nigeriaanse autoriteiten, inclusief de deelname aan discussies over regelgeving en samenwerking met lokale wetshandhavingsinstanties.

Escalatie van de situatie

De situatie escaleerde tijdens openbare onderzoekshoorzittingen georganiseerd door de Commissie voor Financiële Misdaden van het Huis van Afgevaardigden, waarbij gedreigd werd Binance te dagvaarden en arrestatiebevelen tegen het team en de CEO uit te vaardigen. Binance zou hierbij publiekelijk moeten reageren op beschuldigingen tijdens een geplande hoorzitting op 10 januari.

Teng beweert dat onbekende individuen Binance-medewerkers benaderden met een voorstel voor een geheime betaling in cryptocurrency om de kwesties “te laten verdwijnen”. Dit voorstel werd echter afgewezen door de lokale juridische vertegenwoordiging van Binance, die de onderhandelingen over een schikking voortzette.

De situatie intensiveerde toen Nigeriaanse functionarissen actie eisten van Binance, waaronder het verwijderen van de Naira van hun platform en het overhandigen van gedetailleerde gebruikersinformatie, wat resulteerde in de detentie van Gambaryan en Nadeem Anjarwalla, hoofd van Binance Africa. Ondanks dat hen veiligheidsgaranties waren gegeven, werden zij tegen hun wil vastgehouden.

Als reactie heeft Binance bepaalde diensten in Nigeria gestaakt, in de hoop de situatie te de-escaleren en de vrijlating van Gambaryan te bewerkstelligen. Verdere gesprekken met de Nigeriaanse autoriteiten zijn gepland voor eind februari.

Regulatie nieuws

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg
Israël versnelt ontwikkeling van de digitale Sjekel
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017