Bitcoin, btc
Bitcoin

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC

De “Nieuwe Negen” Spot Bitcoin ETFs wisten vanaf hun lancering op 11 januari al meer dan 500.000 Bitcoin te verzamelen. In totaal bezitten ze daarmee 2,54 procent van alle Bitcoin die in omloop zijn. Deze bijzondere mijlpaal werd op donderdag bereikt, nadat de ETFs weer voor 287,7 miljoen dollar aan Bitcoin hadden ingekocht.

Het totaal van de ETFs komt hiermee op 35 miljard dollar aan Bitcoin na slechts 54 handelsdagen.

845 miljoen dollar aan Bitcoin

De Spot Bitcoin ETFs zijn weer “terug in het groen” deze week met een instroom van 845 miljoen dollar. Vorige week zagen we voor het eerst vijf achtereenvolgende dagen van uitstromen en stond de Bitcoin koers behoorlijk onder druk. Dat lijkt nu weer voorzichtig om te draaien.

Op 28 maart behaalden de ETFs een netto-instroom van 183 miljoen dollar, met BlackRock als leider met een instroom van 95 miljoen dollar.

Fidelity en Bitwise zagen allebei instromen van ongeveer 67 miljoen dollar, terwijl ARK 21Shares het met 27,6 miljoen moest doen.

De uitstroom bij Grayscale viel met 105 miljoen dollar mee. Het ging daarmee om de laagste score sinds 12 maart. In totaal is Grayscale sinds de lancering als ETF nu 284.846 Bitcoin kwijt.

12.131 Bitcoin in de plus

Over de gehele week gemeten staat er nu een plus van 12.131 Bitcoin voor week 12 van de Spot Bitcoin ETFs.

Daarmee is de uitstroom van 13.561 stuks van afgelopen week alweer bijna gecompenseerd. Het zou fantastisch zijn als we volgende week weer terug kunnen naar de weken van 30.000 plus Bitcoin aan instromen.

Dat zou in theorie voldoende moeten zijn om Bitcoin naar nieuwe hoogtepunten te stuwen. Vooralsnog lijkt Bitcoin echter veel moeite te hebben om het koersniveau van 70.000 dollar definitief te overstijgen.

De bears geven in ieder geval genoeg weerstand op dit koersniveau.

Nog 2 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 2 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten