crypto crash
Bitcoin

Nieuwe crypto correctie veroorzaakt 400 miljoen dollar aan liquidaties

De afgelopen 24 uur zijn er voor 400 miljoen dollar aan crypto long-posities geliquideerd op de derivatenmarkt. Deze pijnt komt nadat de volledige crypto-markt in de nacht van zondag op maandag rood kleurde en met name Ethereum harde klappen kreeg.

‘Buy the rumor, sell the news’

Het is nu wel duidelijk dat de Ethereum Merge een zogenaamd ‘buy the rumor, sell the news’ evenement was. Dit is iets wat we vaak zien in de crypto-wereld. In aanloop naar een belangrijke gebeurtenis of upgrade van een protocol loopt de waarde van een token op. De hype bouwt op en dat zien we terug in de koers. Vervolgens ontstaat er een verkoopgolf op het moment dat de gebeurtenis of upgrade daadwerkelijk plaatsvindt.

Op donderdag handelde Ethereum nog op een koers van 1.600 dollar, maar inmiddels is daar weinig meer van over. Na een paar zware correcties staat de Ethereum koers momenteel op 1.292 dollar. Dat betekent dat het project voor de afgelopen zeven dagen een min van 25,85 procent moet opschrijven. We kunnen wel stellen dat Ethereum momenteel in een vrije val zit en we mogen hopen dat de bodem snel bereikt wordt.

Op weg naar een nieuwe bodem?

Het heeft er alle schijn van dat de markt op weg is naar een nieuwe bodem. Op macro-economisch gebied is er weinig veranderd en het lijkt erop dat we enkele zware maanden tegemoet gaan. Die combinatie van factoren maakt dat er momenteel weinig geld aan de zijlijn klaarstaat om in te stromen. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de ‘extreme angst’ weer terug is in de markt.

De Crypto Fear & Greed Index geeft op het moment van schrijven een score van 21/100 af en dat betekent dat de markt momenteel met de handen in het haar zit. Het jaar 2022 is zeker niet het jaar geworden waar iedereen op gehoopt had en het lijkt de komende maanden nog een stuk erger te worden. Riemen vast en op zoek naar de bodem lijkt nu het enige wat we kunnen doen.

Bitcoin nieuws

Iran valt Israël aan met drones: Bitcoin koers keldert naar dieptepunt
Cryptomarkt in vrije val: Paniek na plotselinge enorme Crash
Nieuw-Zeeland is bang om de Bitcoin boot te missen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie