Ethereum Nieuws

Experts voorspellen dat de Ethereum koers nog verder zal kelderen

De Ethereum Merge is een van de belangrijkste gebeurtenissen sinds het onstaan van de crypto-industrie. Het evenement heeft de ETH blockchain verplaatst van proof-of-work naar proof-of-stake. Ondanks dat het technisch gezien een groot succes was is de Ethereum koers sindsdien onderuit gegaan. Sommige analisten verwachten zelfs dat de ETH koers nog verder zal kelderen in de komende weken.

Wordt de Merge een ‘buy the rumor, sell the news’-gebeurtenis?

Ether presteerde de weken voorafgaand aan de Merge beter dan Bitcoin. Dit werd toegeschreven aan de ‘hype’ rondom de upgrade. Sommige experts vrezen echter dat de Merge een ‘buy the rumor and sell the news’ event zal zijn.

‘Buy the rumour and sell the news’ is een beleggerswijsheid, die we vaak terugzien op de kapitaalmarkten. Het vindt vaak plaats bij belangrijke evenementen met hoge verwachtingen of economische rapporten. In de aanloop naar deze evenemeten zien we de prijs vaak stijgen, het nieuws wordt ingeprijsd door beleggers. Als het evenement dan daadwerkelijk plaats heeft gevonden zien we vaak een koersdaling. De hype rondom het evenement is namelijk weg.

De populaire crypto-trader Lark Davis is ondanks de koersval blij met de Merge. In een tweet zei hij dat het een fundamenteel bullish evenement is, zeker voor de lange termijn. Op de korte termijn zal het effect echter tegenvallen en dat zorgt voor een ‘sell the news’ effect.

Ook andere analisten verwachten een verdere koersval van Ethereum op de korte termijn. Op de lange termijn zijn de meeste analisten echter bullish over Ethereum. Op den duur zal de grootste altcoin ter wereld profiteren van de belangrijke netwerk upgraade.

Ethereum Merge lost nog geen fundamentele problemen op

Experts hebben uitgelegd waarom de effecten van de Ethereum Merge niet direct zichtbaar zijn. De overgang zal het consensusmechanisme van de blockchain veranderen in Proof-Of-Stake. Dit gegeven op zichzelf zal de andere fundamentele problemen van het netwerk echter niet oplossen. Het zal bijvoorbeeld niet de kwestie van te hoge transactiekosten aanpakken en ook zal het Ethereum netwerk niet ineens schaalbaarder of sneller worden.

Eerder vandaag schreef Newsbit ook al in een artikel dat het aantal Ethereum tokens na de Merge is toegenomen. Dit terwijl sommigen hadden verwacht dat het netwerk meteen defaltoir zou zijn.

Het lijkt er dus op dat Ethereum wat meer tijd nodig heeft om de echte voordelen van de Merge te benutten. In de komende maanden zal het team hard werken om updates door te voeren die het netwerk wel degelijk schaalbaarder, goedkoper en sneller zal gaan maken. Wellicht dat we de koers dan weer omhoog zien schieten.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten