Newsbit

DeFi Netwerk

Nieuwe DeFi-alliantie gelanceerd door Polkadot

DeFi Netwerk

Het ecosysteem van gedecentraliseerde financiën (DeFi) heeft voornamelijk dit jaar een gigantische boost in gebruik gekregen. De acceptatie van de nieuwe vorm van financiën blijkt enorm populair te zijn. Hierom heeft Polkadot besloten om ook projecten te lanceren en hiermee te profiteren van het toenemende gebruik ervan.


Polkadot DeFi Alliance

Om de markt zo goed mogelijk te betreden, heeft Polkadot nu een DeFi-alliantie opgericht. Met de alliantie wordt de focus gelegd op het gezamenlijk bouwen van gedistribueerde projecten. Hiermee is het plan om een community op te bouwen die gezamenlijk een zo breed mogelijk scala aan ontwikkel- en bouwmogelijkheden met elkaar te delen.

De alliantie heeft de naam ‘Polkadot DeFi Alliance’ gekregen en heeft als doel om met zijn community met Ethereum (ETH) te concurreren op het gebied van DeFi.

Ook Chainlink heeft direct deelgenomen aan het nieuwe project. Zij zijn hierdoor samen met Polkadot de oprichters van de nieuwe DeFi-alliantie. Dan Kochis, directeur bij Chainlink, heeft het volgende laten weten over de nieuw opgerichte alliantie:

“Chainlink is als één van de oprichters van de Polkadot DeFi Alliance zeer verheugd om een bijdrage te leveren bij het sturen van de richting van Polkadots groeiende ecosysteem van gedecentraliseerde financiële applicaties. Door de best practices voor ontwikkelaars voor DeFi-protocollen te promoten, kan het Polkadot-ecosysteem sterker dan ooit worden.”


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Stijgende gaskosten en schaalbaarheidsproblemen bij ETH 1.0

Momenteel kampt Ethereum (1.0) met stijgende gaskosten en diverse schaalbaarheidsproblemen. Alhoewel de lancering van Ethereum 2.0 officieel begonnen is, kan het nog even duren voordat dit volledig voltooid is.

Dit is een belangrijke reden geweest voor de overstap van een aantal projecten naar het netwerk van Polkadot en Substrate. Gezamenlijk bieden zij een aantal oplossingen voor de schaalbaarheidsproblemen waar een aantal projecten tegenaan lopen.

Met de lancering van de Polkadot DeFi Alliance willen zij nu officieel de strijd aan gaan met Ethereum, die momenteel de dominante speler is binnen de wereldwijde DeFi-wereld. Een van de deelnemers van de Polkadot DeFi Alliance vertelde het volgende:

“Wij hebben veel projecten met een enorm ontwikkelingspotentieel gezien en kijken graag uit naar de groei van het Polkadot DeFi-ecosysteem dat in de nabije toekomst net zo welvarend is als Ethereum.”

Gezien het feit dat Ethereum momenteel verreweg het meest gebruikte netwerk is voor op DeFi-gebaseerde oplossingen, heeft Polkadot nog een lange weg te gaan om hier officieel de strijd mee aan te gaan. Het team erachter lijkt echter over een sterk netwerk te beschikken, waardoor het mogelijk enorme potentie biedt. Het is nu echter te vroeg om te zeggen wat het aandeel van Polkadot hier precies in gaat zijn.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top