Altcoin

Nieuwe Huawei-smartphone komt met hardware-wallet voor digitale yuan

De Huawei Mate40, de aanstaande smartphone van de fabrikant, zal een hardwarewallet bevatten die de digitale yuan zal ondersteunen.


Eerste smartphone met ondersteuning

Naar verluidt zal dit de allereerste smartphone ter wereld zijn die ondersteuning zal bieden aan de nieuwe digitale valuta van de Chinese centrale bank. Dit blijkt uit een blogpost van de Chinese microblogging-website ‘Weibo’.

Naar verluidt kunnen gebruikers hun anonimiteit controleren en eventueel beschermen. Tevens kunnen offline transacties in de digitale valuta uitgevoerd worden. Ook wordt een NFC-koppeling ondersteund. Dit stelt gebruikers ervan in staat om fondsen over te maken vanaf hun mobiele smartphones door deze tegen elkaar aan te houden, zelfs wanneer beide toestellen geen verbinding hebben met het internet.


Nieuwe 5nm chiptechnologie

Met de Mate40 maakt Huawei grote stappen. Het is namelijk, na Apple, de eerste smartphone van het bedrijf dat de nieuwe 5 nm chiptechnologie gaat gebruiken. Deze technologie maakt het mogelijk om miljarden extra transistors op een enkele chip te plaatsen. Dit zou ertoe moeten leiden dat de prestaties van deze chips significant toenemen.

Het bedrijf moest van chips wisselen, omdat het bedrijf de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten (VS) en China hard voelt. Zij mogen door deze handelsoorlog namelijk geen Kirin 9000-processors meer kopen, die zij oorspronkelijk wouden gebruiken voor hun nieuwe toestellen.

Om hun nieuwe smartphone met deze feature te promoten, ontvangt de Weibo-gebruiker die de post naar het meeste aantal andere personen toestuurt een gratis Mate40 Pro. De Pro versie heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van het reguliere toestel.

Alhoewel de digitale yuan van de centrale bank van China al in de testfase bevindt, is het nog niet bekend wanneer de officiële uitrol van de digitale valuta zal plaatsvinden.