Coinbase, crypto exchange
Exchange

Nieuwe Layer-2 netwerk van Coinbase kan AML-controles bevatten

Coinbase is momenteel bezig met de ontwikkeling van een zogenaamd Layer-2 netwerk, een tweede laag op de blockchain van Ethereum. In een interview met Bloomberg Radio op 6 maart laat Coinbase CEO Brian Armstrong weten dat de decentralisatie van het netwerk met de tijd zal toenemen.

Verplichtingen van Coinbase

Als beursgenoteerde onderneming in de Verenigde Staten heeft Coinbase een hoop verplichtingen, waardoor het niet zomaar alles kan toelaten op zijn nieuwe Layer-2 netwerk. In principe is Coinbase verantwoordelijk voor alle transacties. Als er bijvoorbeeld criminelen zijn die het netwerk gebruiken om geld wit te wassen, dan kan Coinbase daarop worden aangesproken.

In die zin is het niet vreemd dat Armstrong suggereert dat het bedrijf in het begin alle transacties in de gaten zal houden. “Ik denk dat gecentraliseerde spelers degenen zijn met de meeste verantwoordelijkheid om het witwassen van geld te voorkomen”, aldus Armstrong tegenover Joe Weisenthal bij Bloomberg Radio.

In het bovenstaande fragment uit het interview is te zien hoe Armstrong in eerste instantie probeert de vraag over toezicht te ontwijken. Vervolgens geeft hij in de laatste 10 seconden van de video toe dat er bij de lancering een vorm van controle aanwezig zal zijn.

Wat is BuildOnBase?

De nieuwe tweede laag van Coinbase draagt de naam BuildOnBase en moet een veilig, goedkoop en eenvoudig platform zijn om decentrale applicaties op te bouwen. “Ons doel met Base is om onchain het volgende online te maken en de volgende 1 miljard gebruikers toe te voegen aan de crypto-economie”, aldus Coinbase in een verklaring op Twitter.

Wanneer het platform lanceert is op dit moment nog niet onduidelijk, omdat het BuildOnBase nog in de testfase zit. De verwachting is echter dat het nieuwe platform van Coinbase ergens in het tweede kwartaal van 2023 het levenslicht ziet.

Blec waarschuwde in een blogpost over de Layer-2 oplossing van Coinbase. “Is het niet ironisch dat ‘DeFi’ steeds meer wordt gecontroleerd door de entiteiten die het in eerste instantie had moeten aanvallen?”, aldus een enigszins gefrustreerde Blec.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken