Ripple rechtszaak
Ripple

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers

In december 2020 spande de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aan tegen Ripple Labs, de ontwikkelaar van de cryptocurrency XRP, en beschuldigde ook twee topmanagers, waaronder CEO Brad Garlinghouse. De SEC stelde dat XRP een niet-geregistreerd effect was en beweerde dat Ripple Labs illegaal meer dan $1,3 miljard had opgehaald door de verkoop van XRP.

Recentelijk, op 13 juli, kreeg Ripple te horen dat de verkoop van zijn digitale munt op beurzen niet valt onder de effectenwetgeving. Bovendien heeft de SEC besloten om de aanklachten tegen de leidinggevenden in te trekken. Dit lijkt positief nieuws voor Ripple, maar er zijn nog enkele stappen te zetten voordat de zaak volledig afgerond is.

Een overzicht van belangrijke data

De rechtszaak tegen Ripple bevindt zich momenteel in een cruciale fase. Er zijn enkele belangrijke data vastgesteld die bepalend zullen zijn voor de uitkomst. Deze data zullen duidelijk maken of Ripple een boete opgelegd krijgt en zo ja, hoe hoog deze boete mogelijk zal zijn.

  • Februari 12, 2024: Deadline voor beide partijen om alle ontdekkingen met betrekking tot de remedies, dit zijn de maatregelen of sancties die een rechtbank oplegt om een overtreding recht te zetten, af te ronden.
  • Maart 13, 2024: De SEC moet zijn brief indienen met betrekking tot de remedies.
  • April 12, 2024: Ripple zal zijn verweer indienen tegen de brief van de SEC.
  • April 29, 2024: De SEC wordt verwacht zijn reactie op het verweer van Ripple in te dienen.

Potentiële impact van de Ripple rechtszaak op de XRP koers

Er is veel speculatie over hoe de rechtszaak tegen Ripple de waarde van XRP kan beïnvloeden. Veel mensen voorspellen dat, bij een gunstige uitspraak voor Ripple, de prijs van XRP aanzienlijk zou kunnen stijgen. Dit werd al eens geïllustreerd in juli, toen positief nieuws over de rechtszaak leidde tot een verdubbeling van de prijs van XRP. De verwachtingen zijn hooggespannen voor de komende uitspraak.

Analisten voorspellen diverse scenario’s. Sommigen verwachten dat de prijs van XRP kan stijgen tot $1 tegen het einde van het jaar als Ripple de zaak wint. Anderen zijn nog optimistischer en suggereren dat XRP zijn historisch hoogtepunt van $3.84 zou kunnen evenaren, mogelijk binnen enkele uren na een positieve uitspraak. Op de lange termijn kan de prijs van XRP stabiliseren als de markt de impact van de uitspraak verwerkt, met potentieel voor verdere groei door aanhoudende ontwikkeling en adoptie in de financiële sector.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Charles Hoskinson reageert met humor op beroep van SEC in Ripple-zaak
SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht
Verkoop XRP niet te vroeg! Expert voorspelt mega-rally vergelijkbaar met Nvidia
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem