Cardano Nieuws

Nieuwe op Cardano gebaseerde stablecoin Djed lanceert volgende week

De lancering van de op Cardano gebaseerde stablecoin Djed staat voor volgende week op het programma. Djed is een project dat voortkomt uit een samenwerking tussen Input Output Global (IOG) en Coti, een andere blockchain. IOG is de organisatie die achter de ontwikkeling van Cardano zit.

Wat maakt Djed bijzonder?

Wat de stablecoin zo bijzonder maakt, is het feit dat deze voor 400 procent gedekt is met assets. Voor iedere dollar aan Djed die op de markt komt, staat er 4 dollar aan onderpand klaar. Deze marge van veiligheid moet ervoor zorgen dat Djed ook overeind blijft op de momenten dat de markt wankelt. Hiermee hopen de ontwikkelaars een TerraUSD scenario te voorkomen.

TerraUSD was de stablecoin van het Terra-protocol, dat samen met zijn eigen LUNA token implodeerde in mei 2022. Bij die spectaculaire implosie ging voor ruim 40 miljard dollar aan vermogen in rook op. Dat niet alleen, want het veroorzaakte ook liquiditeitsproblemen bij verschillende grote spelers in de industrie.

Er zijn zelfs mensen die denken dat het uiteindelijke omvallen van FTX het gevolg is van de implosie van Terra. Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat project nadenken over de dekkingsgraad van hun stablecoin, iets wat bij het Djed van Cardano wel goed lijkt te zitten. De meeste stablecoins zijn in ieder geval niet mer 400 procent gedekt.

Niet heel groot

De stablecoin is bedoeld om het ecosysteem van decentrale applicaties binnen Cardano van een nieuwe impuls te voorzien. Op het moment van schrijven is dat ecosysteem niet heel groot, want er zit ‘slechts’ voor 72 miljoen dollar aan vermogen opgesloten in de applicaties. Uiteindelijk moeten we nog maar zien hoe het project het zal doen. Eén van de tokens die de waarde van Djed moet dekken is SHEN.

Tokenhouders van dat project krijgen beloningen als mensen Cardano (ADA) inbrengen om Djed stablecoins te minten. Het klinkt allemaal weer iets te technisch voor een solide stablecoin, maar laten we vooraf niet te negatief doen en het in ieder geval een kans geven. Wij moeten ons diepgravende onderzoek nog doen, maar het is mooi om te zien dat het idee van ‘algoritmische stablecoins’ niet volledig is opgegeven.

Cardano nieuws

Nieuwe Cardano-stablecoin Djed verzamelde al 27 miljoen ADA tokens als onderpand
Stablecoin Djed succesvol gelanceerd op Cardano
50 procent van het Cardano netwerk verliest plotseling zijn verbinding
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten