Nigeria Binance
Regulatie

Nigeria onderneemt actie tegen Binance

In een recente ontwikkeling wordt gemeld dat de Nigeriaanse regering druk uitoefent op Binance voor het verstrekken van gegevens over de top 100 gebruikers in het land.

Dit verzoek valt samen met een voortdurende strijd tegen de crypto-exchange en omvat ook een eis voor de overdracht van transactiegeschiedenis van de laatste zes maanden. Dit alles is onthuld in een rapport van de Financial Times op 13 maart.

Onderhandelingen tussen Binance en Nigeria

De eisen van de Nigeriaanse autoriteiten strekken zich verder uit tot het oplossen van eventuele openstaande belastingverplichtingen door Binance, zoals gevraagd door het kantoor van de nationale veiligheidsadviseur van Nigeria. Deze stappen maken deel uit van onderhandelingen tussen de Nigeriaanse regering en Binance, waarbij er zorgen zijn geuit over de impact van de beurs op de lokale valuta, de Naira.

Bayo Onanuga, de presidentiële adviseur op het gebied van informatie en strategie, heeft beweerd dat Binance, samen met andere cryptoplatforms, manipulatieve acties heeft ondernomen die de waarde van de Naira negatief hebben beïnvloed. Hij stelde zelfs voor om platforms zoals Binance te verbieden binnen de Nigeriaanse grenzen.

Als reactie op Binance’s pogingen om de dialoog met de autoriteiten te openen, werden twee senior executives van Binance, Tigran Gambaryan en Nadeem Anjarwalla, gearresteerd door de lokale justitie. Ze blijven in hechtenis ondanks Binance’s actie om eind februari alle transacties met de naira te beëindigen en de Peer-to-Peer-handel in de lokale valuta stop te zetten.

Mogelijke boete van $10 miljard

Onanuga heeft gesuggereerd dat er een mogelijke boete van 10 miljard dollar opgelegd kan worden aan Binance als vergelding voor de verstoring van de Nigeriaanse economie. Hij benadrukte het belang van het geven van ruimte en tijd aan wetshandhavingsinstanties om hun onderzoek af te ronden, waarbij de resultaten uiteindelijk bekend zullen worden gemaakt.

Ondertussen heeft Binance geweigerd te reageren op de beschuldigingen van de Nigeriaanse autoriteiten, met vermelding dat de crypto-exchange nog steeds actief is in Nigeria, maar alle handelsparen en transacties in naira heeft beëindigd. Dit heeft geleid tot speculatie onder online gebruikers over de capaciteit van Binance om zijn diensten in Nigeria voort te zetten.

Deze ontwikkeling komt te midden van de groei van Nigeria als een van de snelst groeiende crypto-economieën wereldwijd en een toonaangevende adopter van cryptocurrency. Ondanks de recente uitdagingen blijft de invloed van digitale valuta in het land aanzienlijk, gedreven door een hoge mate van interesse en betrokkenheid bij de cryptomarkt.