Cardano, ada
Cardano

Nog maar 3 dagen tot de Chang hard fork lancering op het Cardano-netwerk

Op 1 september is het eindelijk zover: de langverwachte Chang hard fork zal plaatsvinden op het Cardano (ADA) netwerk. Deze implementatie markeert een belangrijke mijlpaal in de overgang naar een volledig gedecentraliseerd ecosysteem, waarbij de macht over netwerkbeslissingen volledig in handen komt van ADA-houders.

Naast de technische upgrade is de hard fork ook een cruciale stap richting de Voltaire Era van Cardano, waarin de governance van het netwerk verder wordt versterkt. In deze fase worden nieuwe governancefuncties geïntroduceerd, zoals voorgesteld in CIP-1694, die uiteindelijk zullen leiden tot volledige on-chain governance. Dit omvat een nieuw goedkeuringssysteem voor governance-acties, waarbij de instemming van meerdere nieuwe governance-instanties vereist is, wat zorgt voor zorgvuldige en collectieve besluitvorming binnen het netwerk.

Unanieme steun

De beslissing om de Chang hard fork door te voeren werd unaniem goedgekeurd door verschillende sleutelfiguren binnen het ecosysteem, waaronder vertegenwoordigers van Intersect, Emurgo, de Cardano Foundation en Input|Output.

Eerder werd de upgrade nog uitgesteld vanwege onvoldoende netwerkgereedheid, met name op het gebied van liquiditeit op beurzen en de algehele voorbereiding van het ecosysteem. Destijds had slechts 28% van de beurzen de vereiste versie geïmplementeerd, terwijl een doelstelling van 85% was vastgesteld. Inmiddels is het ecosysteem klaar voor de overgang. Stake Pool Operators (SPO’s) hebben nu een voorbereidingsniveau van 92% bereikt, en beurzen tonen een gereedheid van meer dan 90% op het gebied van liquiditeit.

Analist voorspelt explosieve ADA stijging

De bekende crypto-analist en YouTuber Max Maher is bijzonder optimistisch over de toekomst van ADA. In een recente video voorspelt hij een koersstijging van maar liefst 1.000%, wat de waarde van de munt zou verhogen tot $4,29.

Ondanks de tegenvallende prestaties sinds 2022 ziet Maher een verandering in het sentiment en een toenemende interesse in het Cardano-ecosysteem. Hij wijst op de opkomst van nieuwe projecten, de Chang hard fork en het groeiende positieve sentiment binnen de gemeenschap als de belangrijkste katalysatoren voor deze verwachte groei.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt