Hack Nieuws

Hack Nieuws

Noord-Koreaanse hackers lanceren wereldwijde COVID-19-phishingcampagne

Noord-Koreaanse hackers bereiden naar verluidt een enorme phishing-campagne voor om te profiteren van de COVID-19-crisis.

Een studie van cyberveiligheidsleverancier ‘Cyfirma‘ waarschuwt voor een enorme phishing-campagne die op 21 juni door de Noord-Koreaanse hackergroep Lazarus zal worden gelanceerd. De campagne zou naar verluidt zes landen en meer dan vijf miljoen bedrijven en individuen betreffen.

Volgens het op 18 juni gepubliceerde rapport zal Lazarus de landen Singapore, Japan, India, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en de Verenigde Staten aanvallen met een phisingcampange. De hackercampage zal phising-e-mails versturen onder het mom van lokale autoriteiten die verantwoordelijk waren voor het verstrekken van door de overheid gefinancierde Covid-19-ondersteuningsinitiatieven. Deze phishing-e-mails zijn bedoeld om ontvangers naar nepwebsites te leiden waar ze zullen worden misleid om persoonlijke en financiële informatie te verstrekken.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Wordt crypto betrokken in het verhaal?

De hackers groep genaamd Lazarus lijkt zich dus voor te doen als overheidsaccounts met nep-e-mails. In het verleden gaven de Noord-Koreaanse hackers er de voorkeur aan om betaald te worden in cryptocurrencies. Het zou dus kunnen zijn dat crypto’s opnieuw worden betrokken bij de phishingcampagne.

Er zijn geen aanvullende details over de specifieke methoden die de Lazarus-groep zal gebruiken om geld van hun slachtoffers te innen. De woordvoerder van een Cyfirma vertelde aan crypto site Cointelegraph het volgende:

“Op 1 juni pakte het platform een ​​vroege indicator op van de Koreaans sprekende gemeenschap die een map met de naam ‘Health-Problem-2020’ besprak. vervolgens werd ontdekt dat de hele campagne gericht op de VS, het VK, Japan, Zuid-Korea, India en Singapore. Deze wereldwijde phishing-campagne is op alle fronten goed gepland en maakt gebruik van social engineering om individuen en bedrijven te lokken om persoonlijke en financiële informatie bekend te maken. Burgers en ondernemers hebben deze fiscale ondersteuningspakketten van de overheid hard nodig en de kans dat ze ten prooi vallen aan deze phishingaanval is zeer groot. ‘


Overheden weten er vanaf

Het cyberbeveiligingsbedrijf verduidelijkt dat ze nog geen URL’s hebben gezien van de phishing-sites die zijn gevonden in de e-mailsjablonen die tijdens hun onderzoek zijn verzameld, maar verwachten dat dergelijke informatie binnenkort zal worden onthuld. Ze stellen ook dat de regeringen van de landen die aangevallen zullen worden zijn gewaarschuwd voor de komende phishing-campagne.

Onlangs moedigde de Noord-Koreaanse leider, Kim Jong-un, Lazarus aan om cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) te stelen met phishing-mails. Bronnen geven aan dat het land deze inspanningen heeft opgevoerd om een financiële crisis tijdens de COVID-19-crisis te voorkomen. Geld stelen via hacks is daarbij een belangrijke inkomen voor de Noord-Koreaanse staat.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten