Hack Nieuws

Hack Nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep is verdachte voor Harmony Bridge-aanval

De inmiddels vrij bekende Lazarus Group, een hackersgroep uit Noord-Korea, is de hoofdverdachte van de recente cyberaanval waarbij $100 miljoen werd gestolen uit het Harmony-protocol.

Geautomatiseerde witwasprogramma’s

Het blockchain-analysebedrijf genaamd Elliptic heeft een nieuw rapport gepubliceerd. Hierin wordt laten zien dat de manier waarop Harmony’s Horizon Bridge werd gehackt en de manier waarop gestolen digitale activa werden witgewassen, een opvallende gelijkenis met andere aanvallen die zijn uitgevoerd door de Lazarus Group. Hierover meldt het rapport het volgende:

Er zijn sterke aanwijzingen dat de Noord-Koreaanse Lazarus Group verantwoordelijk is voor deze specifieke diefstal, op basis van de aard van de hack en het daaropvolgende witwassen van het gestolen geld.

Ook is er een schets gemaakt van hoe de cyberaanval precies werd uitgevoerd. Hierbij werd opgemerkt dat de Lazarus Group zich specifiek richtte op de inloggegevens van Harmony-medewerkers in de regio Azië-Pacific. Hiermee konden de hackers het beveiligingssysteem van het protocol doorbreken. Nadat ze de controle over het protocol hadden gekregen, implementeerden ze geautomatiseerde witwasprogramma’s die de gestolen activa ’s avonds laat verplaatsten.

Tornado Crypto-Mixer

Onlangs werd bekend dat er al zo’n 40% van de gestolen fondsen naar Tornado Mixer gestuurd zijn, een op Ethereum (ETH) gebaseerde mixservice die transactiegegevens anoniemer maakt. Het wordt onderzoekers hierdoor vele malen moeilijker gemaakt om de verplaatsing van het geld te traceren.

In eerste instantie werd er een premie aangeboden van $1 miljoen (of 1% van de gestolen fondsen) als stimulans voor de hackers om het geld terug te geven. Deze premie is later verhoogd tot $10 miljoen (10% van de gestolen fondsen). Ook zou er dan geen strafrechtelijke vervolging worden ingezet. Hier zijn de hackers echter niet op ingegaan.

Het is niet bekend of de hackers hiervan ooit strafrechtelijk vervolgd zullen worden voor de illegale acties die ze uitvoeren. Het zal hiermee ook niet de laatste hack zijn die onder hun naam uitgevoerd zal worden.

Hack nieuws

Crypto bedrijven steeds vaker aangevallen met VileRat Crypto bedrijven steeds vaker aangevallen met VileRat
Dokter betaalde huurmoordenaar $60.000 in Bitcoin om zijn vrouw te ontvoeren Dokter betaalde huurmoordenaar $60.000 in Bitcoin om zijn vrouw te ontvoeren
BlueBenx gehackt en laat nu deel personeel gaan BlueBenx gehackt en laat nu deel personeel gaan
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten