Gamer Twitch
Altcoin

Notcoin kondigt lancering van verhaalgedreven Web3-game aan in samenwerking met Lost Dogs en Getgems

Notcoin, de populaire virale clickergame die in minder dan twee maanden meer dan 30 miljoen gebruikers heeft aangetrokken, heeft aangekondigd dat het een nieuwe richting inslaat.

In samenwerking met de non-fungible token (NFT)-collectie Lost Dogs en de op The Open Network (TON) gebaseerde NFT-marktplaats Getgems, zal Notcoin binnenkort een verhaalgedreven Web3-game lanceren.

Creëren van duurzamer ecosysteem

Het doel van deze nieuwe game is om een duurzamer ecosysteem te creëren en gebruikers op een “dieper, betekenisvoller” niveau te betrekken. Notcoin wil hiermee de overstap maken van een simpele cryptocurrency naar een echte communitybeweging. In de game zullen gebruikers met Lost Dogs NFT’s kunnen spelen als personages, die kunnen evolueren door verschillende taken uit te voeren en keuzes te maken.

Notcoin erkende in hun aankondiging dat het huidige tap-to-earn-model niet houdbaar was voor langdurige betrokkenheid en groei. Ondanks het succes en de enorme spelersbasis besloot het project om de miningfase te beëindigen op 1 april, tijdens de piek van het spel.

Belang van verhaalgedreven games wordt benadrukt

Mad Tail, de chief barking officer (CBO) van de Lost Dogs-collectie, benadrukte in een verklaring het belang van verhaalgedreven games. “Alles in ons leven is een vorm van verhaal. Het leven zelf is een verhalend concept. Daarom wilden we deze synchroniciteit in ons spel tot stand brengen — zo boven, zo beneden,” legde Mad Tail uit. Ondanks de trend naar mechanismen die snelle dopamine-hits veroorzaken, gelooft het team van Lost Dogs dat mensen nog steeds op zoek zijn naar goede verhalen.

Spelers kunnen in de nieuwe verhaalgedreven game nog steeds Notcoin (NOT)-tokens en een nieuwe in-game-token verdienen. Hoewel de verkoopvolumes van NFT’s de afgelopen twee maanden historisch laag waren, blijft er vertrouwen in de technologie. Zo gebruikte videogamepionier Atari NFT’s recentelijk als toegangspas voor zijn onchain-arcade, waarmee spelers wereldwijd kunnen concurreren en hun hoogste scores op de blockchain kunnen laten registreren.

NFT’s als technologie ‘blijft bestaan’

Mad Tail benadrukte verder dat NFT’s een technologie zijn die blijft bestaan, ongeacht het geloof van mensen erin. Op de vraag waarom ze NFT’s in hun spel met Notcoin hebben geïntegreerd, antwoordde hij dat het de gebruikerservaring kan verbeteren. “Wij zien NFT’s als een hulpmiddel dat de game-ervaring kan verrijken door het gevoel van eigenaarschap in de game te vergroten. Daarom hebben we ervoor gekozen om NFT’s in onze speeltuin op te nemen,” legde hij uit.

De directeur van Notcoin beschreef deze nieuwe onderneming als een experiment waarin verschillende concepten worden onderzocht, gecombineerd en opnieuw geïnterpreteerd.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13