Stablecoin
Stablecoin

Num Finance lanceert Colombiaanse Peso stablecoin op Polygon

Het Argentijnse bedrijf Num Finance heeft aangekondigd dat het op 24 augustus live is gegaan met een stablecoin die is gekoppeld aan de Colombiaanse peso.

Focus op geldovermakingsmarkt

De stablecoin, genaamd nCOP, is gebaseerd op het Polygon-netwerk en wordt overcollateralized gebruikt, met de focus op de geldovermakingsmarkt. Volgens Num ontvangt Colombia jaarlijks meer dan 6,5 miljard dollar aan geldovermakingen, waardoor dit één van de belangrijkste toepassingen is voor stablecoins.

De nCOP bevat de ‘Num yield-functie’, waarmee gebruikersbeloningen in nCOP kunnen worden betaald. De CEO van Num Finance, Agustín Liserra, zei het volgende:

In Colombia bestaat er een unieke mogelijkheid om geldovermakingen te ‘tokeniseren’ en ze een rendement in nCOP te bieden, gebaseerd op gereguleerde financiële producten. Momenteel is Colombia een van de belangrijkste ontvangers van geldovermakingen in Latijns-Amerika.

Het is benoemingswaardig dat dit de 3e stablecoin die het bedrijf heeft geproduceerd, nadat de nARS gekoppeld was aan de Argentijnse Peso en de nPEN gekoppeld aan de Peruaanse Sol.

Overweging voor lancering CBDC

In mei ontving Num $1,5 miljoen aan pre-seed financiering, geleid door het Reserve-protocol. Op dat moment meldde het bedrijf dat er al meer dan $2,5 miljoen aan nARS en nPEN in omloop waren en dat het overwoog stablecoins uit te geven die gekoppeld waren aan de Braziliaanse real, de Colombiaanse peso en de Mexicaanse peso.

Ondertussen overweegt de Colombiaanse centrale bank de uitgifte van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC), een ander potentieel middel voor geldovermakingen. Ze hebben echter als slot besloten om in de toekomstige CBDC limieten te stellen aan holdings en transacties om het lokale financiële systeem te beschermen.

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC