AI (Artificial Intelligence)
Blockchain

Nvidia kondigt uitbreiding partnerschappen en vestiging in Vietnam aan

Nvidia, een van de toonaangevende ontwikkelaars van kunstmatige intelligentie (AI)-chips op de markt, heeft plannen aangekondigd om zijn aanwezigheid in Vietnam uit te breiden en een basis in het land op te zetten. Na een bezoek van de CEO van het bedrijf, Jensen Huang, aan Vietnam, heeft Nvidia zijn voornemens bekendgemaakt om partnerschappen in het land te versterken.

Uitbreiding van partnerschappen en lokale ondersteuning

Jensen Huang benadrukte tijdens de aankondiging dat Vietnam al een belangrijke bedrijfspartner is voor Nvidia en de thuisbasis vormt voor miljoenen klanten. Nvidia heeft al $250 miljoen geïnvesteerd in Vietnam. Huang verklaarde:

Vietnam en Nvidia zullen onze relaties verdiepen, waarbij Viettel, FPT, Vingroup en VNG de partners zijn waarmee Nvidia de samenwerking wil uitbreiden.

Hij voegde eraan toe dat Nvidia de lokale AI-training en -infrastructuur zal ondersteunen.

Plannen voor een ontwikkelingscentrum in Vietnam

Tijdens hetzelfde evenement benadrukte de Vietnamese minister van Planning en Investeringen, Nguyen Chi Dzung, de inspanningen van het land om stimuleringsmaatregelen en regelingen voor te bereiden om investeringen in de AI- en halfgeleiderindustrieën aan te trekken. De Vietnamese regering kondigde aan dat Nvidia plannen heeft om een centrum in het land op te zetten dat “talent van over de hele wereld kan aantrekken om bij te dragen aan de ontwikkeling van het Vietnamese halfgeleider-ecosysteem en de digitalisering.”

Deze aankondiging komt enkele maanden na het historische bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Vietnam, waarbij beide regeringen zakelijke deals en partnerschappen ter waarde van miljarden dollars sloten om de AI-, halfgeleider- en cloud computing-industrieën te bevorderen. Tijdens dit evenement waren ook de hoofden van grote bedrijven op het gebied van AI-ontwikkeling aanwezig, waaronder Nvidia, Google, Intel, Boeing, Amkor en Microsoft.

Ondanks de sancties die de VS heeft opgelegd aan bepaalde buitenlandse markten in de halfgeleiderchipsector, rapporteerde Nvidia voor het derde kwartaal een recordomzet van 18 miljard dollar, waarbij generatieve AI als voornaamste reden werd genoemd.

Blockchain nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Quentin Tarantino wilde Metaverse maken voor nieuwe film
Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC