Cryptocurrency

Cryptocurrency

Oekraïne gaat minen van cryptocurrencies niet reguleren

Het ministerie van Digitale Transformatie in Oekraïne heeft laten weten dat het geen regelgeving gaat opstellen voor de cryptocurrency miningsector.


Belangrijke doelen

Dit laat het ministerie weten via een officieel document dat is gepubliceerd.

Hieruit blijkt dat een aantal belangrijke doelen voor de overheid kunnen worden gesteld. Deze doelen zijn bijvoorbeeld de vorming en uitvoering van het staatsbeleid op het gebied van digitalisering, een digitale economie, innovatie op digitaal gebied, de ontwikkeling van de informatiemaatschappij; verzekeren van de ontwikkeling van virtuele activa, blockchain en tokenization en kunstmatige intelligentie (AI).


Geen regelgeving

Misschien wel één van de opvallendste punten is dat het ministerie geen plannen heeft om een regelgeving te ontwikkelen voor het minen van cryptocurrencies, dit omdat deze industrie volgens het ministerie al wordt bestuurd door consensusregels van de blockchain.

Dit is dan ook de reden dat het ministerie zich niet genoodzaakt voelt een regelgeving op te stellen voor deze sector.

Wel wordt gekeken naar de cryptocurrency markt als geheel. Zo wordt er gedacht om belastingheffing te vragen over winsten die worden geboekt uit het handelen in cryptocurrencies. Een wetsvoorstel omtrent dit onderwerp is al ingediend, deze is echter nog niet beoordeeld.


Anti witwas praktijken

Ook zullen cryptocurrencytransacties die meer dan $1200 bedragen moeten worden gemeld bij de financiële waakhond in het land. Dit om witwassen tegen te gaan.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten