Drone
Blockchain

Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software

De vice-premier van Oekraïne zei dat het land zijn crypto donaties besteedt aan drones, gepantserde vesten en militaire software.

De Russische invasie

Mykhailo Fedorov, de vice-premier van Oekraïne, deelde gisteren hoe het de $54 miljoen aan crypto donaties had besteed. Het meeste geld ging naar drones, $11,8 miljoen om precies te zijn. Daarnaast gaf het land $6,9 miljoen uit aan gepantserde vesten en $5,7 miljoen aan computerhardware en -software.

Dank aan de crypto gemeenschap voor alle steun sinds het begin van de Russische invasie.

-Zo tweette Fedorov.

Volgens de organisatie is er voor meer dan $60 miljoen aan crypto donaties binnengestroomd sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen. De donaties werden mogelijk gemaakt door Aid For Ukraine, een non-profitorganisatie die wordt aangedreven door de crypto exchanges FTX, Everstake, Kuna en het Ministerie van Digitale Transformaties van Oekraïne.

Crypto donaties in Oekraïne

Crypto is een belangrijke speler geweest sinds het begin van de invasie. Mensen over de hele wereld, zelfs uit Rusland, konden Oekraïne steunen. Op 26 februari deelden de Oekraïense regering Bitcoin-, Ethereum- en Polkadot-adressen om te doneren. Een week later ontving de regering in totaal $50 miljoen aan crypto donaties.

Er werd onder andere $5 miljoen gedoneerd door Polkadot-medeoprichter Gavin Wood en $200.000 door CryptoPunk. Daarnaast was er een donatie van $1,26 miljoen van Julian Assange door de verkoop van een NFT. Vitalik Buterin, de Russisch-Canadese mede-oprichter van Ethereum, doneerde $2,5 miljoen Ethereum aan Aid for Ukraine.

“De donatie is goed voor 31.000 medische kits, 364.000 medische benodigdheden en 585 radiokits en stations voor het Oekraïense leger.

– Aldus de non-profitorganisatie.

“Terwijl Rusland tanks gebruikt om Oekraïne te vernietigen, vertrouwen we op de revolutionaire blockchain-technologie.” Zo tweette Fedorov.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC