Bitcoin whale
Bitcoin

Oeroude whale verkoopt 1.000 Bitcoin bij bereiken nieuw recordhoogte

Terwijl Bitcoin (BTC) onlangs een nieuwe recordhoogte bereikte, werd de cryptowereld opgeschrikt door de activiteit van een zeer oude ‘whale’, een grootbezitter van Bitcoin die al 14 jaar actief is, daterend uit het Satoshi-tijdperk.

Deze whale koos ervoor om 1.000 BTC te verkopen via de crypto-exchange Coinbase op het moment dat Bitcoin zijn piek bereikte, wat een aanzienlijke marktcorrectie tot $62.000 teweegbracht. De verkooptransactie kwam aan het licht dankzij het blockchain-analyseplatform Spot On Chain.

De betreffende whale kon een aanzienlijke winst bijschrijven, geschat op ongeveer $60 miljoen, aangezien de verkochte tokens oorspronkelijk werden gemined toen Bitcoin nog minder dan $0,28 waard was.

Steeds meer whales verzilveren hun winst

Gegevens van IntoTheBlock onthullen dat een toenemend aantal whales hun winsten verzilverd heeft. Deze analyse toont tevens aan dat de transacties van Bitcoin ‘whales’, gedefinieerd als transacties met een waarde van minimaal $100.000, in de afgelopen 24 uur met 35% zijn gestegen.

Bitcoin voorbij goud?

Of de whales op het juiste moment aan het verkopen zijn, moet we nog maar zien. Anthony Pompliano stelt dat de opwaartse trend van Bitcoin nog lang niet voorbij is en voorspelt dat de cryptomunt niet alleen zijn historische hoogtepunten zal overtreffen, maar ook in staat zal zijn om de marktkapitalisatie van goud te verdubbelen.

Goud, met een indrukwekkende marktkapitalisatie van $14 biljoen, wordt door Anthony Pompliano als minder waardevol beschouwd in vergelijking met Bitcoin. Pompliano argumenteert zelfs dat Bitcoin tien keer waardevoller is dan goud.

Op basis van deze overtuiging stelt hij dat een verdubbeling van Bitcoin’s marktkapitalisatie ten opzichte van die van goud een logisch vervolg is. Hij benadrukt de historische cycli waarin Bitcoin significante waardestijgingen doormaakte na het overtreffen van zijn vorige hoogtepunten.

“Wanneer Bitcoin nieuwe hoogtepunten bereikt, starten we met een fase van prijsontdekking.”

Als de Bitcoin koers zich daar bevindt kan de prijs razendsnel tot boven de $100.000 stijgen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13