OKX
Exchange

OKX onthult 8,9 miljard dollar aan reserves

Na het omvallen van FTX in november 2022 is de industrie druk bezig om het vertrouwen van de markt terug te winnen. Dit doen de grote beursplatformen onder andere door zogenaamde Proof-of-Reserves te publiceren. Ditmaal was het de beurt aan OKX, dat in zijn laatste Proof-of-Reserves onthult dat het over 8,9 miljard dollar aan reserves beschikt.

‘Don’t trust, verify’

Het mantra “don’t trust, verify” is al jaren inherent verbonden aan Bitcoin, maar lijkt nu ook zijn weg te vinden naar de rest van de industrie. Ook de bankencrisis in de Verenigde Staten laat weer zien dat het in de financiële sector niet goed is om compleet op andere te vertrouwen. Het is beter om te verifiëren dat de financiën van jouw bank of crypto exchange in orde zijn.

Volgens Lennix Lai van OKX hebben al 300.000 mensen de reserves van OKX bekeken of geverifieerd dat hun assets daadwerkelijk bij de beurs aanwezig zijn. Dat is op zichzelf al een gigantisch positieve ontwikkeling, omdat mensen hiervoor vooral vertrouwden op de goedheid van de beursplatformen.

Het drama rondom FTX heeft ons geleerd dat dit helaas niet kan in de financiële industrie. Aan de buitenkant kan iets er heel gelikt uitzien, maar dat betekent niet dat de boel aan de binnenkant ook helemaal in orde is. Alles bij elkaar is het voor de crypto-industrie een hele goede ontwikkeling dat beurzen op deze manier de mate van transparantie verhogen.

Silicon Valley Bank

Als je het aan Lai vraagt, dan laat de ellende rondom Silicon Valley Bank ook zien hoe belangrijk transparantie is in de financiële sector. “Proof-of-Reserves kan mensen in realtime laten zien hoeveel reserves er op de blockchain staan. Dit is waar de traditionele financiële wereld verschilt van crypto”, aldus Lai.

Het klopt inderdaad dat de traditionele financiële sector een stuk minder transparant is dan de crypto-wereld. De technologie achter crypto maakt het mogelijk om een hoge mate van transparantie te garanderen en aan mensen bewijzen dat bepaalde reserves aan boord zijn bij de beurzen.

Dat is helaas allemaal niet mogelijk binnen het traditionele financiële systeem, waardoor Silicon Valley Bank waarschijnlijk niet de laatste grote bank ooit is die zal omvallen. Sterker nog, de kans is aanwezig dat er de komende periode nog wat banken in de problemen raken. Wat op zich weer niet slecht is voor de Bitcoin koers.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?