zilver
Bitcoin

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen

Zilver is begonnen aan een imposante comeback tegenover Bitcoin dit jaar. Het edelmetaal schoot met ruim 33% omhoog nadat Bitcoin zijn koersrecord van 73.737 dollar bereikte op 14 maart, terwijl BTC zelf juist met 9,5% daalde.

Als gevolg daarvan is de market cap van zilver nu 500 miljard dollar hoger dan die van Bitcoin.

Het digitale goud verliest van zilver?

Op het moment van schrijven kent zilver een market cap van 1,83 biljoen dollar. Al is het lastig om de market cap precies te meten natuurlijk, want het blijft altijd een beetje gissen hoeveel zilver er nu precies in de wereld is.

Het getal van 1,83 biljoen dollar ligt in ieder geval 500 miljard dollar hoger dan de market cap van Bitcoin. Die ligt momenteel op 1,31 biljoen dollar.

Dat zou betekenen dat Bitcoin met 40% moet stijgen om zilver te achterhalen. De market cap van zilver zou voor Bitcoin een koers van 93.000 dollar opleveren. Dat zijn bedragen waar wij uiteraard geen nee tegen zeggen.

Er zijn op dit moment acht assets die groter zijn dan Bitcoin. Op de eerste plek staat goud, daarna komen Microsoft, Apple, Nvidia, Google, Saudi Aramco, Amazon en dus zilver.

Consolidatiefase voor Bitcoin

Wat Bitcoin betreft lijkt er op dit moment sprake van een consolidatiefase voor de koers. Dat betekent in principe dat we hier een tijdje blijven rangen om een basis te bouwen, die Bitcoin daarna naar hogere koersen moet brengen.

Al blijft het natuurlijk onzeker of de bullmarkt een vervolg krijgt. Dat weet immers niemand helemaal zeker.

Galaxy Digital CEO en oprichter Mike Novogratz zegt dat Bitcoin tussen de koers van 55.000 en 75.000 dollar in zijn consolidatiefase blijft.

Analisten van Bitfinex verwachten dat Bitcoin binnen nu en 12 maanden naar het niveau van 150.000 dollar stijgt. Dat zou een behoorlijke prestatie zijn voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli