crypto mining
Bitcoin

Omzet Bitcoin miners in mei naar laagste punt in 11 maanden tijd

Bitcoin miners hebben een zware maand achter de rug met een dalende omzet en winst vanwege de kwakkelende koers.

De hashrate blijft ondanks die teleurstelling voor de industrie hoog. De afgelopen meimaand is voor Bitcoin miners één van de slechtste maanden in de geschiedenis geweest voor Bitcoin miners. De dagelijkse omzet viel volgens de gegevens van Blockchain.com met een dikke 27 procent naar beneden.

Van ruim 40 naar 22 miljoen dollar

Op 1 mei mochten Bitcoin miners zich nog gelukkig prijzen met een totale dagelijkse omzet van 40,57 miljoen dollar. Aan het einde van de maand was dit bedrag echter teruggevallen tot 29,37 miljoen dollar. Op 24 mei tikte de dagelijkse omzet zelfs het laagste punt in 11 maanden tijd aan met een omzet van 22,43 miljoen dollar.

De dagelijkse omzet voor miners piekte in april 2021 nog naar ongeveer 80 miljoen dollar per dag. Sindsdien is dat bedrag echter met 62 procent verminderd en dus meer dan gehalveerd. Vanaf augustus 2021 tot de afgelopen meimaand was de totale omzet voor miners iedere maand steevast meer dan 1 miljard dollar. In mei is die totaalomzet echter teruggevallen tot 906 miljoen dollar en is de miljardenreeks verbroken.

Winstmarges miners op niveau oktober 2020

De winstgevendheid van Bitcoin miners, die we meten in dollars per terahash per seconde, heeft volgens Bitinfocharts zelfs het laagste punt sinds oktober 2020 bereikt. Momenteel boeken miners met 1 Th/s een winst van 0,112 dollar per dag. Sinds het begin van het jaar is deze statistiek 56 procent verloren en vanaf de hoogtepunten van 2021 van 0,450 dollar per Th/s zelfs 75 procent.

Ondanks alle malaise op het gebied van winstgevendheid blijft de hashrate opvallend hoog. Momenteel ligt het dagelijkse gemiddelde op 211,82 exahash per seconde. Dat is slechts 16 procent lager dan de all-time high van iets meer dan 250 exahash per seconde van 2 mei 2022. De enorme hashrate in combinatie met de relatief lage winstgevendheid geeft aan dat de concurrentiestrijd binnen de Bitcoin mining industrie nog volop gaande is.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85