Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Gigantische koersbeweging voor Bitcoin aanstaande

De crypto analist ‘Checkmate’ denkt dat er een”gigantische koersbeweging” aankomt voor Bitcoin na maanden van consolidatie. Hij ziet dat één on-chain indicator er momenteel op wijst dat het bijna tijd is voor Bitcoin om aan zijn consolidatie-fase te ontsnappen.

Verkoopdruk van korte-termijn investeerders daalt

Volgens de analist is de verkoopdruk van korte-termijn investeerders in Bitcoin in rap tempo aan het dalen. Dat zou erop wijzen dat verkopers geen ammunitie meer hebben en de bulls straks weer de touwtjes in handen nemen.

Checkmate kijkt vooral naar korte-termijn investeerders (mensen die hun Bitcoin minder dan 155 dagen bezitten) omdat zij de koers op de korte termijn drijven.

“Consolidatie leidt tot expansie”, zo claimt de analist.

“Bitcoin is als een opgerolde springveer en zit meestal niet zo lang stil. De verkoopdruk van korte-termijn investeerders zinkt als een baksteen, wat ons vertelt dat het tijd is om in beweging te komen.”

Voor de volgende grote koersbeweging kijkt Checkmate naar de Amerikaanse obligatiemarkt. Volgens de analist zit de 10-jaars rente in een opwaartse trend en kan het even lastig worden voor Bitcoin als de rente boven de 5% komt.

Toch nog gevaren voor Bitcoin

Zo zijn er dus toch nog gevaren voor Bitcoin op dit moment. “Hogere rentes betekenen strengere omstandigheden, minder waardevol onderpand en een lagere risico-tolerantie.”

In de bovenstaande grafiek is te zien wanneer staatsobligaties een rente van 5% bereikten. Op dit moment stond Bitcoin met 12% in het rood en gingen aandelen met 10% onderuit.

Daarna consolideerde Bitcoin twee maanden en schoot de digitale munt vervolgens met nog eens 30% omhoog.

Wat dat betreft moeten we dus niet te vroeg juichen en is het van belang om de rente op 10-jarige staatsobligaties van Amerika in de gaten te houden. Op het moment van schrijven staat die op 4,351% terwijl Bitcoin vandaag als een raket gaat en op $71.145 binnenkomt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken