blockchain
Bitcoin

On-chain data voorspelt Bitcoin koers van $65.000

Bitcoin schoot omhoog nadat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank gisteren bekendmaakte dat er renteverlagingen aankomen. Vandaag doet Sebastian Villafuerta daar een schepje bovenop door op basis van on-chain data een Bitcoin koers van 65.000 dollar te voorspellen.

Optimisme over Bitcoin

On-chain data van CryptoQuant laat volgens Villafuerte zien dat er steeds meer optimisme heerst in de markt over de toekomstige Bitcoin koers.

Met name als we kijken naar de exchange reserves, de hoeveelheid Bitcoin die momenteel nog bij gecentraliseerde beursplatformen te vinden is. “Sinds het einde van juli is de hoeveelheid Bitcoin bij de beurzen van 2,75 miljoen stuks gedaald naar ongeveer 2,67 miljoen Bitcoin. Dat markeert een daling van 3% in slechts 30 dagen”, aldus Villafuerte.

Deze daling laat dus zien dat er minder Bitcoin beschikbaar zijn bij de beurzen en dat kan volgens hem een supply shock creëren. Een situatie waarin de vraag veel groter is dan het aanbod, waardoor de Bitcoin koers heel snel kan stijgen.

Zodanig zelfs, dat Villafuerte durft te speculeren over een Bitcoin koers van 65.000 dollar als volgende station voor de digitale munt.

Bitcoin koers van $65.000 in aantocht?

Na twee weken van volatiliteit en consolidatie handelt Bitcoin momenteel op ongeveer 64.000 dollar. Daarmee staat de digitale munt boven het 200-daagse bewegende gemiddelde.

“Dit level is cruciaal voor de bulls om de opwaartse trend op de hogere tijdsframes vast te houden. Om voorbij het niveau van 65.000 dollar te stijgen, moet Bitcoin zijn bullish structuur bevestigen door zichzelf boven de 57.500 dollar te handhaven. Idealiter zelfs door boven het 200-daagse exponentiële bewegende gemiddelde te blijven, dat momenteel op 59.538 dollar staat”, aldus Villafuerte.

“Deze koersniveaus zijn vitaal voor het vasthouden van het opwaartse momentum. Behouden we deze, dan is dat een sterk signaal naar de markt, wat het vertrouwen onder handelaren en investeerders zal versterken”, aldus de analist.

Alles bij elkaar zijn de dalende Bitcoin-reserves bij de beurzen en de aankondiging van de Amerikaanse centrale bank volgens hem heel bullish.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’