Japan
Cryptocurrency

Onderwijsleiders in Japan belast over cryptocurrencydeal

De officieren van justitie in Japan hebben aanklachten ontvangen waarin Meijo Gakuin Education Corporation wordt beschuldigd van verduistering via cryptocurrencies. Hiernaast zouden ze misbruik hebben gemaakt van fondsen van lokale onderwijsinstanties.


$1 miljoen misbruikt

In de aanklachten wordt een voormalig directeur beschuldigd dat hij naar verluidt $1 miljoen heeft gebruikt uit fondsen van schoolverkopen waarmee hij in 2017 cryptocurrencies heeft aangeschaft. De lokale politie heeft eerder dit jaar (oktober 2019) de kantoren van Meijo Gakuin al binnengevallen op verdenking van wangedrag. Nu wordt de corporatie daadwerkelijk aangeklaagd.


Dividend uitbetalen met XRP

Onlangs werd bekend dat SBI Holdings, een financiële gigant in Japan, aan het overwegen is om hun aandeelhoudersdividenden uit te betalen door XRP-tokens te gebruiken. Ook hun dochteronderneming MorningStar begon eerder dit jaar al om hun aandeelhoudersdividenden uit te betalen door gebruik te maken van XRP-tokens. Wil jij hier nou meer over weten? Lees dan dit artikel!


Brave browser populair in Japan

Gedecentraliseerde oplossingen beginnen steeds populairder te worden in het Japanse land. Zo is de gedecentraliseerde browser Brave onlangs hoger in de ranglijsten in Japan geplaatst dan concurrerende (niet gedecentraliseerde) internetbrowsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel!