De gedecentraliseerde browser Brave staat boven Google Chrome in Japan

 

De populariteit van de gedecentraliseerde webbrowser Brave blijft in Japan steeds verder toenemen. Deze neemt zelfs zo erg toe dat hij andere grote browsers als Mozilla Firefox en Google Chrome in de Japanse Google Play ranglijsten verovert.


Google Play Ranglijsten

Dit is de eerste keer dat de browser zijn concurrerende browsers, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera inhaalt. Momenteel staat de browser op rank 10 van de Google Play ranglijsten in Japan.

Deze ranglijsten worden opgesteld aan de hand van een aantal criteria waar de apps aan moeten voldoen. Voorbeelden van deze criteria zijn o.a. crashpercentages, data-verbruik, gebruik van locatie of hoeveel de app op de achtergrond uitvoert.

De Brave browser is in de afgelopen maand ruim 2 miljoen keer gedownload. Dit is flink meer dan zijn concurrent Firefox, die 4 plaatsen onder Brave staat in de Google Ranglijsten. Deze browser werd ‘slechts’ 553.000 keer gedownload.


Basic Attention Token (BAT)

Om marktaandeel te winnen probeert Brave een aantal aspecten van de internetbrowserervaring te verbeteren. Gebruikers van de browser kunnen bijvoorbeeld Basic Attention Tokens (BAT) verdienen door het kijken van advertenties op bijvoorbeeld YouTube. Een gedeelte van de omzet die Brave krijgt voor deze advertenties wordt op deze manier uitgedeeld aan deze gebruikers. De BAT kan vervolgens worden gebruikt om bijvoorbeeld je favoriete contentmaker(s) te ondersteunen, zijn verhandelbaar, of je kunt ervoor kiezen om deze uit te cashen.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken