Bitcoin Nieuws

Onderzoek: Bitcoin koers kan al tijdens de kerst op $45.000 staan

Als we het laatste onderzoeksrapport van Matrixport mogen geloven, dan zitten vooral Amerikaanse institutionele beleggers achter de huidige opleving van Bitcoin. Daarnaast zeggen ze dat een sterk begin van het jaar over het algemeen een goed teken is voor de rest van het jaar. In vijf van de zes jaren dat Bitcoin opleefde in januari, eindigde het die jaren ook met positieve resultaten.

Stijging van 245 procent?

Markus Thielen, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Matrixport, deelt met ons dat Bitcoin in die jaren gemiddeld met 245 procent steeg. Dat garandeert natuurlijk helemaal niets voor de huidige jaargang, maar het is een veelbelovende statistiek. Het enige jaar dat Bitcoin daalde na een groene opening in januari was in 2014. Destijds bereikte Bitcoin in januari 2014 de piek van de bullmarkt, maar daar is in dit geval geen sprake van.

In 2023 is de opleving in januari vooral een sprong omhoog vanaf de voorlopige bodem van de bearmarkt die op ongeveer 15.500 dollar lag. Als Bitcoin inderdaad de stijging van 245 procent doormaakt in 2023, dan zou de koers rond de kerst van dit jaar weleens op 45.000 dollar kunnen liggen. Daarmee zijn we nog redelijk ver verwijderd van de all-time high, maar begint het in ieder geval weer ergens op te lijken.

Op weg naar de halving

Volgens Matrixport kan de halving weleens de drijvende kracht worden achter de bullmarkt van 2023. Het is opvallend dat ze in dit geval al spreken van een bullmarkt, want dat moet ook nog maar bevestigd worden. Tot nu toe gaat het fantastisch met de koers in 2023, maar voor het stempel bullmarkt lijkt het op dit moment echt nog te vroeg. Alle voortekenen zijn goed, maar zoals De Jeugd van Tegenwoordig zei in Sterrenstof: “Een goed begin is het halve werk. Maar een goed begin is maar de helft.”

Voor nu staat de halving van 2024 op de planning voor de periode maart tot april van dat jaar. Op dat moment halveert de beloning die miners ontvangen voor het produceren van een nieuw blok. Momenteel ligt die beloning van 6,25 Bitcoin en na de volgende halving zakt dat naar 3,125 Bitcoin per blok. Meestal doet Bitcoin het in aanloop naar de halving goed, maar garanties bestaan niet in deze industrie.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden