Bitcoin Nieuws

Belangrijke indicatoren springen op groen voor Bitcoin

De Bitcoin koers ging in het jaar 2022 door diepe dalen, maar als we nu naar de activiteit op de blockchain kijken zien we voorzichtig de zon weer schijnen. Een grote groep investeerders die lange tijd op een zogenaamd ‘ongerealiseerd verlies’ stonden, staan nu weer op een virtuele winst.

Steeds minder Bitcoin bij de beurzen

In maart 2020 bereikte de Bitcoin-balansen bij de gecentraliseerde beursplatformen een all-time high. Tijdens het uitbreken van de COVID-19 pandemie donderde de koers omlaag en stuurde een grote groep mensen hun Bitcoin richting de beurzen om deze te verkopen. Op het moment van schrijven staan er ongeveer 2,25 miljoen Bitcoin bij de 21 grootste beurzen ter wereld. Die Bitcoin vertegenwoordigen om en nabij de 11,7 procent van alle Bitcoin die nu in omloop zijn.

Exchange balans BTC

Dat percentage is het laagste percentage sinds februari 2018. Het laat zien dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun Bitcoin weer in eigen wallets te bewaren. Bitcoin die in eigen wallets staan, in plaats van bij gecentraliseerde beursplatformen, kunnen niet zomaar verkocht worden. In die zin is het bullish voor Bitcoin dat mensen steeds meer munten van de gecentraliseerde beursplatformen opnemen.

De virtuele winst keert terug

Tijdens de bearmarkt van 2022 stonden alleen de investeerders die voor 2017 op een virtuele winst. Over het algemeen stonden investeerders die na 2018 instapten op een virtueel verlies. Glassnode zegt er het volgende over: “Gedurende de neerwaartse trend van 2022, lukte het alleen de investeerders van 2017 en eerder om verliezen te voorkomen. De kostenbasis van de ‘klas van 2018’ werd geruïneerd door de rode kandelaar van FTX. De huidige rally duwde de klas van 2019 weer in het groen.”

BTC outflow

Op alle fronten begint het er weer positief uit te zien voor Bitcoin. We zijn er nog lang niet, maar het jaar 2023 is in ieder geval fantastisch begonnen. Tot nu toe is het Bitcoin gelukt om een stijging van ongeveer 40 procent op papier te zetten in het nieuwe jaar. Die stijging markeert de beste start van een nieuw jaar sinds 2013.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers remt af, omdat whales winst pakken
Bitcoin schiet midden in de nacht boven de 29.000 dollar uit
Handelaren niet overtuigt door stijging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden