Blockchain Native Token
Ripple

Onderzoek Ripple: ‘97% betaalbedrijven gelooft in crypto’

Het heeft wellicht een beetje een hoog “wij van WC-EEND” gehalte, maar volgens een onderzoek van Ripple is 97 procent van de betaalbedrijven laaiend enthousiast over de toekomst van cryptocurrency’s en blockchain. Op twee maart bracht Ripple samen met de Faster Payments Council (FPC) het rapport naar buiten over de kansen voor crypto in de betaalindustrie.

Transformatie

Het rapport draagt de titel “Transformatie van de manier waarop geld beweegt”, en geeft inzicht in trends die volgens Ripple op dit moment spelen. Meer dan 950 abonnees van FPC kregen een uitnodiging voor het onderzoek. Hierbij kwamen de antwoorden van analisten en CEOs uit 45 verschillende landen.

Uiteindelijk reageerden 281 bedrijven op het verzoek van FPC, waarmee er geen sprake is van een grootschalig onderzoek. Wat dat betreft is het nog maar de vraag in hoeverre de resultaten betrouwbaar te noemen zijn. Het kan namelijk zo zijn dat vooral partijen die nog enthousiast zijn op het onderzoek reageerden.

Die 281 bedrijven kregen 25 vragen over blockchain-technologie en toepassingen voor de betaalindustrie. Volgens de resultaten gelooft 97 procent van de betaalindustrie dat blockchain een significante rol zal spelen in het versnellen van betalingen de komende drie jaar. Als het aan hen ligt zal dat dus echt al op korte termijn plaatsvinden.

Betalen met Bitcoin

De grote droom van iedere Bitcoiner is natuurlijk om overal te kunnen betalen met de digitale munt. Op dit moment is dat nog verre van de realiteit. Meer dan 50 procent van de ondervraagden geeft echter aan te verwachten dat de meeste verkopers binnen 1 tot 3 jaar Bitcoin zullen accepteren als betaalmiddel.

Ondanks dat er grote steun is voor betalen met Bitcoin onder de ondervraagden, accepteert op dit moment slechts 17 procent betalingen met crypto. De grootste barrière voor het accepteren van crypto of het ondernemen met blockchain-technologie op dit moment is volgens de ondervraagden van wetgevende aard.

Er is momenteel veel te doen om de onzekerheid op wetgevend vlak voor de industrie. Meerdere grote jongens hebben reeds aangegeven dat de industrie enorm gebaat is bij betere en duidelijkere regelgeving, zodat iedereen weet waar ze aantoe zijn.

Ripple nieuws

Forbes-journalisten beweren dat Ripple (XRP) nutteloos is
Ripple prijsvoorspelling: Analist voorziet stijging XRP naar 6 dollar
Mastercard prijst successen van Ripple in Latijns Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?